Majdnem azonos a Galaxy S8 és S8+ specifikációja

A várhatóan áprilisban piacra kerülő Samsung Galaxy S8 és S8+ nem fog bemutatkozni a hétfőn nyitó Mobile World Congressen, de a márciusi bemutatóig ettől függetlenül még bőven számítunk információkra a két csúcsgépet illetően. A most előkerült specifikációból mindössze, két aránylag lényeges paraméter, az akkumulátorkapacitásra vonatkozó adatok és a lapkakészlet típusa nem derül ki, minden más viszont elég meggyőzően hangzik. A két készülék ennek alapján látszólag csak a kijelző méretében tér el egymástól. Míg a Samsung Galaxy S8 5,8 hüvelykes, QHD+ felbontású Super AMOLED panelt kap, addig a nagyobb variáns 6,2 hüvelyken jelenít meg.


[+]

Több, mint valószínű, hogy a fel nem tüntetett akkumulátorkapacitás is különbözni fog, a legtöbb paraméter viszont azonos. Mindkét készülék megtartotta az IP68-as védettséget, valamint a bővíthető belső (64 GB) tárhelyet, ami igen fontos kritériumnak bizonyult az elődmodellek kedvező fogadtatásában. A kamerák nem változtak, az előlapi modul 12 megapixeles dual pixel technológiát integráló modul, ami eképpen (egyébként igen jól) szerepelt a nyári kameratesztünkön, az előlapra pedig 8 megapixeles szelfikamera kerül.


(forrás: Slashleaks) [+]

A 4 GB rendszermemória viszonylag középszerűnek tűnik, noha eddig is elegendőnek bizonyult, megmaradt a vezeték nélküli töltés lehetősége, újdonság viszont az íriszleolvasó, ami valószínűleg a Galaxy Note7-ben megismert megoldás lesz, valamint az AKG gyártósorairól legördülő fülhallgatókra számíthatunk a pakkban. Az információhoz grátisz a Slashleaks dobott egy képet az S8-ról egy igen izgalmas színvilágú tokba csomagolva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés