Új brandet vezet a mobilfotós piacra a Samsung

A Samsung Electronics, a világ egyik vezető félvezetőgyártója a sanghaji Mobile World Congressen mutatta be új termékvonalát, az ISOCELL képalkotó szenzorokat, amelyek többféle, eltérő profilú kameramegoldást kínálnak mobileszközökbe. A 2013-ban bevezetett ISOCELL technológia a képpontok fizikai elhatárolásán alapul, amely számottevően csökkenti a fény pixelek közötti szóródását. Ez a technológia lett a Samsung  új generációs szenzorkínálatának névadója.


[+]

Az ISOCELL márkán belül négy technikai almárka különül el a szenzorok képességei szerint főleg azért, hogy a fogyasztók könnyebben azonosíthassák a szenzor fő profilját, így pontosabban tudnak saját igényeiknek megfelelő kamerával szerelt eszközt választani – fejtette ki Ben Hur, a Samsung Electronics System LSI marketingrészlegének elnökhelyettese.


[+]

Az ISOCELL Bright világos, éles képek készítésére a legalkalmasabb magas színhűség és alacsony zajszint mellett kifejezetten kedvezőtlen fényviszonyok között is, az ISOCELL Fast szenzorok viszont a fókuszsebességre és stabilitásra koncentrálnak folyamatos mozgáskövetéssel, akár sötétben is. Feltehetően itt is bevetik a Galaxy S7-ben bemutatott Dual Pixel technológiát, ami bámulatos fókuszálási sebességet mutatott a tavalyi összehasonlító kamerateszt során.

Az ISOCELL Slim a kamerapiacon jelenleg elérhető legkisebb, 0,9-1,0 mikronos pixelmérettel operál a szűkösebb készülékházakhoz, az ISOCELL Dual szenzorok pedig a kettős kamerarendszereket építi fel tetszőleges szenzorkombinációban, a kívánt hatásnak vagy effektusnak megfelelően. A szenzorok elérhetőségéről és forgalomba kerüléséről egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés