Dimensity 9000+ dolgozik az Asus ROG Phone 6D-ben

Idén S-modell helyett D-modell lett az Asus frissített játékgépe. Hivatalosan is bemutatkozott a ROG Phone 6D.

Hetek óta lehet pletykákat hallani róla, hogy új készülékekkel bővíti a ROG Phone termékcsaládot az Asus, ezeket a mai nappal hivatalosan is bemutatta a gyártó. A ROG Phone 6D és a 6D Ultimate hasonló elvek alapján épülnek fel, mint a ROG Phone 6 és 6 Pro, a legfontosabb különbség azonban az eszközök “agya”, a 6D-ket ugyanis a MediaTek Dimensity 9000+ köré tervezték, amihez újratervezett hűtőrendszer is került a mobilokba.

A ROG Phone 6D, a ROG Phone 6D Ultimate és a ROG Phone 6-tal együtt bemutatott, az új mobilokkal is kompatibilis AeroActive Cooler.
A ROG Phone 6D, a ROG Phone 6D Ultimate és a ROG Phone 6-tal együtt bemutatott, az új mobilokkal is kompatibilis AeroActive Cooler. (forrás: Asus) [+]

De mi a különbség a 6D és a 6D Ultimate között? Az elérhető memória és tárhely mennyisége például, az Ultimate 16/512 GB-os kiszerelésben is elérhető lesz, míg az alap 6D-t “csak” 16/256 GB-ig lehet feltornászni. Ezen felül az Ultimate változaton van egy AeroActive Portal névre keresztelt hűtőnyílás a hátoldalon, amit a telefon motorizált megoldással nyit és zár az AeroActive Cooler 6 kiegészítő csatlakoztatásakor. Az Asus szerint azzal, hogy fizikailag megnyitották a készüléktestet, szabadabban áramolhat a levegő a belső hűtőrendszerben, ahol a ventilátor egyenletesebben és jobb hatékonysággal tudja így eloszlatni, nagyobb hatásfokkal hűtve a telefont, ezzel hosszabb ideig fenntartva a chip teljesítményét. Ami említésre méltó, hogy a mozgó alkatrész ellenére meg tudták oldani, hogy a ház IPX4-es szabvány szerint fröccsenés álló maradjon.

Így hűt az AeroActive Portál a ROG Phone 6D Ultimate-ben.
Így hűt az AeroActive Portál a ROG Phone 6D Ultimate-ben. (forrás: Asus) [+]

A speciális kiegészítők, melyek a ROG Phone 6-hoz készültek, passzolnak a ROG Phone 6D-hez is, így a tokok, hűtők is. Az új mobilok mérete és a hátlapon elhelyezett kijelző helye sem változott, viszont a 6D-ben RGB LED-es logó van csak a hátlapon, míg a 6D Ultimate egy PMOLED kijelzőt kapott a hátára. Az előlapon mindkét mobil 6,78 hüvelyk átlójú 10-bites OLED kijelzőt kínál, a frissítésnek 165 Hz-en van a maximuma és a telefon természetesen támogatja a HDR10+-t. Ez mind ismerős lehet a ROG Phone 6-ból.

ROG Phone 6DROG Phone 6DROG Phone 6D ROG Phone 6D (forrás: Asus) [+]

Változatlan maradt a kamerahardver is, a főkamera egy 50 megapixeles 1/1,56”-es Sony IMX 766 szenzor 1 mikronos pixelmérettel és f/1,9-es fényértékű lencsékkel. A másodlagos modulban egy 13 megapixeles f/2,2-es fényértékű ultraszéles kamerát tisztelhetünk, harmadiknak pedig egy 5 megapixeles makró került a hátlapra. Elöl egy 12 megapixeles szelfikamera található, ez a telefon szimmetrikus keretében kapott helyet, nincs notch, vagy lyuk, ami bezavarna a kijelzőbe.

ROG Phone 6D UltimateROG Phone 6D UltimateROG Phone 6D Ultimate ROG Phone 6D Ultimate (forrás: Asus) [+]

Maradt az akkumulátor is, 6000 milliamperórás a telep és 65 wattos gyorstöltésre képes a dobozban mellékelt adapterrel. De a USB PD szabványt használja az Asus, szóval más töltőkről is képes gyorsan energiát felvenni a ROG Phone 6D és a 6D Ultimate is. Mindkét mobil Android 12-es operációs rendszerrel kerül piacra.

Nincs nagy mozgástere a vásárlóknak a dizájn terén, az Asus a ROG Phone 6D-t és a 6D Ultimate-et csak szürke-kék színben kínálja. Magyarországon a ROG Phone 6D-t 12/256 GB-os változatban 423 390 forintért, a ROG Phone 6D Ultimate-et 16/512 GB-os kiszerelésben dobja piacra az Asus 616 090 forintért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés