Elkészült a One UI Watch 4.5

Az első támogatott készülékek bármelyik pillanatban jelezhetnek: frissülni akarunk!

A One UI nem a Samsung operációs rendszere, hanem termékkategóriákon átívelő szoftverfelülete és szolgáltatáscsomagja sokrétű eszköztámogatással és összhanggal. Okosórán a köntöst a Samsung One UI Watch néven emlegeti, és akkor most jöjjön pár verziószám, amibe igyekszünk nem belezavarodni.

A Galaxy Watch4 család Wear OS 3 rendszerrel és One UI Watch 3.5-tel indított, és most elkészült a frissítőcsomag One UI Watch 4.5 néven, a vadi új Wear OS 3.5-re húzva. Egyébként, ha már ilyen szoros az összhang a Google és a Samsung között, a számozást is letisztázhatnák. De nem ez a lényeg, hanem olyan nyalánkságok, mint a teljes értékű QWERTZ órabillentyűzet ujjhúzós bevitellel, amihez a szokásos diktáló és kézírós módok tartoznak.

A friss szoftver telepítése után sokrétűbb és testreszabhatóbb számlapok közül lehet választani, és ugyanazon óralapot többféle kivitelben is a kedvencek közé lehet menteni. One UI Watch 4.5-ön az értesítések és egyéb adatok megjelenítésének időtartamát is egyénire lehet szabni, akárcsak a főképernyőgomb funkcióját, bővebb listából választva.

Adatkommunikációs oldalról a dual eSIM támogatás mindenképp megemlítést érdemel, és ki lehet választani hívásindításkor a preferált SIM-et, plusz bővül a kisegítő lehetőségek listája akár a betűméret és a kontraszt, akár pedig az átlátszóság és az animációk oldaláról. Még az érintéses bevitel reakcióidejének hosszát is állítani lehet.

Első körben a Galaxy Watch4 és Watch4 Classic tulajdonosai számíthatnak a frissítés befutására, és egyelőre kérdéses, hogy a Wear OS 3.5 és a One UI Watch 4.5 a korábbi modellekre eljut-e. A Watch5 család viszont már szinte biztosan friss rendszerrel és felülettel indít augusztusban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés