Rendkívül pontosnak bizonyult a Galaxy Watch4 SpO2 szenzora

A Sleep Health Journalben publikált tanulmány szerint a Samsung okosórájának véroxigénszintmérője megközelíti a dedikált orvosi eszközök megbízhatóságát.

A csuklón viselhető reflektancia pulzoximéterrel alvás közben mért oxigéntelítettség mérését vizsgáló friss kutatás szerint a Samsung Galaxy Watch4 által használt pulzoximéter és algoritmus közel ugyanolyan megbízható az obstruktív alvási apnoe detektálásában, mint a kifejezetten erre a célra kifejlesztett orvosi eszközök. A kísérletben kilencvenhét alvászavarral küzdő felnőtt vett részt, az oxigéntelítettséget pedig egyidejűleg reflektancia pulzoximéterrel (ez a Galaxy Watch4) és transzmissziós pulzoximéterrel (poliszomnográfia) mérték referenciaként.

Az tény, hogy a Watch4 megfelel a Food and Drog Administration előírásainak és a vonatkozó ISO szabványoknak, az átlagos hibaszázalék az adatok begyűjtése és feldolgozása során pedig az előírt 4% alatt van, de a kutatást a Samsung Medical Centerben végezték a gyártó megrendelésére és finanszírozása mellett, a kísérletet jegyző hét szakember közül pedig hat köthető a Samsunghoz.

Előzmények

Hirdetés