Előbb-utóbb biztosan fizetőssé válik a Galaxy AI

De előbb a régebbi modellek is megkapnak bizonyos funkciókat, 2025-ig pedig a Samsung is kitalálja, hogyan ossza meg a fejlesztési költségekt a vásárlókkal.

A Samsung Galaxy S24 széria a mesterséges intelligenciára épülő új funkciókról szól, amelyek a One UI 6.1 integráns részét képezik és a régebbi modellek is számíthatnak rá, méghozzá valamikor az idei első félévben. A korábbi készülékek közül elsőként a Galaxy S23 szérián, a Galaxy S23 FE-n, Galaxy Z Fold 5-ön, Galaxy Z Flip 5-ön és a Galaxy Tab S9-en lehet majd kipróbálni az AI képességeit, egyelőre ingyenesen.

A bemutatón nem volt róla szó, de a hivatalos termékoldalakon az első perctől megtalálható volt a tájékoztatás, miszerint az "Egyes AI szolgáltatások használatáért szolgáltatási díjat kell fizetni. A Galaxy AI funkciókat legalább 2025 végéig díjmentesen biztosítjuk a támogatott Samsung Galaxy készülékeken." Ebből már sejthető volt, hogy bizonyos funkciókért előbb-utóbb majd fizetni kell, TM Roh, a Samsung Electronics Mobile Experience elnöke és igazgatója pedig megerősítette, hogy fontolgatják a lehetőséget.

A fejlesztési költségek ellenére egy ideig biztosan ingyenesen használhatják a vásárlók a mesterséges intelligenciára épülő funkciókat, de elemzéseik szerint eltérő igények mutatkoznak ezekkel kapcsolatban. "Lesznek fogyasztók, akik elégedettek lesznek az ingyenes AI-képességek használatával. Aztán lehetnek olyan ügyfelek is, akik még komolyabb AI-képességekre vágynak, és még fizetnének is értük. Tehát a jövőbeni döntéshozatal során mindezeket a tényezőket figyelembe vesszük." A megfontolás tárgyának alapját az eredendő fejlesztési költségek, illetve a jövőbeni funkciók potenciálian magasabb erőforrásigénye képezi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés