Eszi az akkut a watchOS 10.1, hamarosan érkezik a fix

Több Apple Watch üzemidejét is megvágta a watchOS 10.1-es rendszer, az Apple hamarosan frissítéssel javítja a problémát.

Készül a javítás arra a problémára, melynek következményeként egyes Apple Watch modellek akkumulátora rendkívül gyorsan lemerül a watchOS 10.1-es rendszerre való frissítést követően. Az Apple ezt egy belső használatra szánt dokumentumban közölte a hivatalos szervizpartnereivel a hétvégén, amit a hírt elsőként közlő MacRumors megszerzett. A dokumentum mindössze annyit közöl, hogy hamarosan érkezik a frissítés, pontos dátumot nem, illetve azt sem részletezi, hogy az Apple szerint melyik Watch modelleket érinteti a probléma.


[+]

A MacRumors, a Reddit, az Apple támogatás és a Twitter / X fórumain megjelent panaszok alapján a Watch Series 5 és a legújabb Watch Ultra 2 között megjelent összes modell között vannak érintettek, egyesek tapasztalata szerint legrosszabb esetben az óra akkumulátora 60 perc alatt elvesztette teljes töltöttségének felét.

Az iOS 17.1-es frissítés leíró jegyzeteiben szerepel, hogy iOS 17-es rendszert futtató iPhone-hoz csatlakoztatott watchOS 10.1-es órák a megszokottól nagyobb fogyasztást produkálhatnak, és ezt a hibát állítólag a telefon oldaláról a 17.1-es verzió javította. Ám úgy tűnik, kell a fix az óra oldaláról is, mely legjobb esetben a watchOS 10.1.1-ben még ebben a hónapban, rosszabb esetben a decemberre várható, jelenleg béta állapotú watchOS 10.2-ben érkezhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés