Extra grafikus teljesítményt kap a Galaxy S24 Ultra

A Snapdragon 8 Gen 3 emelt órajelű GPU-val érkezhet a Samsung mobilra.

Nyerő döntésnek bizonyult a Snapdragon 8 Gen 2 használata minden idei Samsung csúcstelefonban – egész pontosan a 8 Gen 2 for Galaxy bukkant fel minden S23-ban és hajlíthatóban. Jövőre viszont szinte biztosan visszatér az Exynos Európába, legalábbis az S24-be és az S24+-ba, míg az Ultra és a következő hajlíthatók a Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxyt használhatják.

A Galaxy S24 Ultra lehetséges kivitele
A Galaxy S24 Ultra lehetséges kivitele (forrás: SmartPrix) [+]

Erre célzott a Qualcomm vezér Cristiano Amon is a negyedéves értékelőn: a Samsung közelgő zászlóshajói valóban két SoC-vel érkeznek, a készülékek többségébe viszont Snapdragon kerül. A Gen 3-ban ketyegő Adreno 750 GPU önmagában előrelép a 719 MHz-en futó Adreno 740-hez képest, a Samsungnak szállított Qualcomm gyorsító órajele pedig még magasabb, 1 GHz lesz, írja már Ice Universe.


A Galaxy S24 lehetséges formája (forrás: Smartprix) [+]

Bár jogos megjegyzés, hogy a teljesítményhajkurászás helyett praktikusabb lenne végfelhasználói oldalról a hűvösebb és kitartóbb működésre rámenni, a két szemléket nem zárja ki egymást: az eleve hatékony Gen 2-es Galaxyk energiatakarékos teljesítményprofilja nem egészen az, aminek látszik. Általános energiatakarékosság helyett ezzel a profillal kicsit alacsonyabb órajeleken pörög a CPU és a GPU, cserébe érezhetően jobb a hőkezelés és az üzemidő, és ez az opció a One UI 6.0-ban is megvan, úgyhogy várhatóan a Galaxy S24-ek is felkínálják – remélhetőleg Qualcomm és Exynos chippel egyaránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés