Formákra fókuszál a Samsung előzetese, 8K videóra az S20 telekamerája

Két hét múlva mutatkozik be a Galaxy S20 család és a Flip Z, így hivatalos és nem hivatalos forrásból is egyre több információ csepereg.

Ugyan a leplet nem rántotta le, alatta ugyanakkor már mozgásban van a Samsung 2020-as termékgenerációja, és mivel az alábbi kedvcsináló videó formai újításokat ígér, szinte biztosra vehető egy hajlítható képernyős kagylótelefon felbukkanása, amelyet a pletykák Galaxy Z Flip néven emlegetnek. Új vezetékmentes füles is várható, a lényeg persze a Galaxy S széria folytatása lehet.

Ez három modellt jelenthet, ha a 4G/5G variációk között nem teszünk különbséget, melyek közül a legcombosabb, az S20 Ultra kaphat 108 megapixeles főkamerát, míg a társainak 12 megapixeles szenzorral kell állítólag beérnie. Meglepő kéminformáció volt pár napja, miszerint a topkiszerelés 48, a másik kettő pedig 64 megapixeles zoomkamerát vethet be, az pedig még inkább az, hogy milyen célt szolgálva.

A Galaxy S20 Plus véglegesnek tűnő, de nem hivatalos renderképe
A Galaxy S20 Plus véglegesnek tűnő, de nem hivatalos renderképe (forrás: 91Mobiles) [+]

Míg az S20 Ultra zoomegysége képes lehet 10x-es, jó minőségű hibrid zoomra, az Ice Universe információi szerint társainak 64 megapixeles egysége nem 4:1-es pixel binning technológia miatt kapott ekkora felbontást: a 8K videók minőségéből veszi ki a részét a képpontrengeteg. Természetesen zoomvideót eddig is lehetett készíteni okostelefonnal, akár 4K-ban, ám a 8K felvétel egyfelől több pixelt igényel (éppenséggel többet 12 milliónál), az extra pixelszám másfelől digitális nagyításkor is jól jön. Az biztos, hogy az S20-ak kiemelkedő kamerás élményt nyújtanak majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés