HTC Athena: a legizmosabb mobil iroda?

Nem titkolt terveink között szerepelt a HTC Athena megtekintése a 3GSM Kongresszuson. Az eddigi informácik alapján igencsak érdekes készüléknek ígérkezett a Windows Mobile alapú eszköz és nem kellett csalódnunk. A gyártó simán azzal reklámozza a terméket, hogy ez a világ legerőteljesebb mobil irodája.


Mini-PC jellegű képződmény

 

Az Athena tudása dióhéjban is akkora, hogy még az okostelefonokhoz szokott felhasználó is csak ámul. Van egy gyönyörű VGA felbontású kijelző, amelyet a mágnessel rögzített QWERTY billentyűzettel fedhetünk le. Az öt inches képernyő két oldalán egy-egy hangszoró található, hogy teljes legyen a sztereó hangzás. Mivel az eszköz 2.0-s szteró Bluetooth kapcsolatra is képes, így nem szükséges ezeket a miniatűr hangfalak igénybe venni, de a rövid ismerkedés során a HTC standjánál a jóvágású fiatalember egy mozifilmmel prezentálta nem csak a szaggatásmentes animációt, hanem a hangfalak teljesítményét is.


Nem kicsi, de nagyobbnak hittük

 

Az Athena meghajtásáról 624 MHz órajelű Intel processzor gondoskodik, háttértárként pedig egy 8 gigabájtos merevlemez szolgál. Az eszköz nem csak 3G, de HSDPA kapcsolatra is képes, a hátulján 3 megapixeles, autofókuszos kamera teljesít szolgálatot. Az előlapon VGA felbontású párja helyezkedik el.


Mágneses rögzítésű gombsor

 

Nem esett még szó a miniSD bővíthetőségről és a TV-out funkcióról, illetve fontos megemlíteni a beépített GPS modult is, amelyhez Tomtom 6-os navigációs szoftver biztosít a gyártó. Az átlagfelhasználót valószínűleg három dolog foglalkoztatja még: a készülék mérete, amely várakozásainkkal ellentétben nem is veszélyes (a képeken nem véletlenül fogtuk az eszközt a kezünkbe, így lehet viszonyítani), az akkumulátor teljesítménye, illetve az Athena ára. Nos, a prospektus szerint a mobil iroda 8 órányi folyamatos munkavégzésre alkalmas, de a készenléti időt nem reklámozza a gyártó, az eszköz ára pedig a HTC munkatársa szerint 900 és 1000 euró között alakulhat.


A bőrtok is tartozék

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés