HarmonyOS-sel és óriásteleppel villant a Watch 3 Pro

A Huawei csúcsóra nagyobb kijelzőt, új szenzort, kétcsatornás GPS-t, eSMI-et és tekerhető koronát kínál, de a sima 3 is ígéretes.

Emeli a tétet a Huawei az okosórák körében, például azzal, hogy HarmonyOS-re váltva és alkalmazások telepítésével (ami idő közben az elődök esetében is felbukkant, de korlátozottan) végre tényleg okosnak lehet nevezni a márka mutatós szériáját. A család két taggal, GT középső név nélkül érkezett, egyaránt 1,43" és 466 pixel átmérőre növelt AMOLED panellel, hátul kerámia bevonattal.

A Huawei Watch 3
A Huawei Watch 3 [+]

A különbség anyaghasználatban és méretben már tetten érhető: a rozsdamentes acél Watch 3 46,2 x 46,2 x 12,15 mm-es és 54 grammot nyom pánt nélkül, míg a Watch 3 Pro igazán méretes lett 48 x 49,6 x 14 milliméteren, titán vázzal. zafírkristály védőüveggel és 64 grammos tömeggel, plusz a szíj. A hardverről sok szó sem esett, viszont örvendetes a 2 GB RAM és a 16 GB-os tároló is, az iOS-es és az androidos támogatás pedig megmaradt.

A Huawei Watch 3
A Huawei Watch 3 [+]

Az érintőpanelen túl közös a két gomb jobbra, melyek közül a felső tekerhető koronát kapott a precízebb léptetésért. Szintén kölcsönös a vezetékmentes töltés, és már a Watch 3 450 mAh-s telepe sem apró egy csuklóék esetében, háromnapos üzemidőt ígérve minden okosfunkcióval, illetve kétheteset energiatakarékos módban. A Pro aztán erre rálicitál 790 mAh-s telepével és ötnapos üzemidővel okosmódban, 21 napossal energiatakarékosban.

A korona közelről
A korona közelről [+]

A Watch 3 fluoroelasztomer, bőr és rozsdamentes acél szíjjal lesz elérhető, míg a Pro bőr és titán változatokat kínál – úszni az 5 ATM minősítésnek hála bátran lehet velük, csal nem érdemes a bőrszíjat eláztatni. Kölcsönösen adott az eSIM, a 2,4 GHz-es WiFi, a Bluetooth 5.2, a gyorsulásmérő, a giroszkóp, az iránytű, az optikai pulzoximéter és a barometrikus magasságmérő.

A Watch 3 Pro
A Watch 3 Pro [+]

A Watch 3 GPS, GLONASS, Galileo, Beidou és QZSS műholdak támogatására a Pro kétcsatornás navigációs egységgel licitál rá, ezek pedig kapóra is jönnek a sok tucat kinti sport követése esetében, és persze ott vannak még a benti opciók, a szokásos stressz-szint, alvás, pulzus vagy véroxigén-telítettség követés mellett. Ehhez bekapcsolódik a testhő követése, került az órákra ugyanis hőmérő is.

A Watch 3 Pro
A Watch 3 Pro [+]

A HarmonyOS azt jelenti, hogy sokféle app érhető el az eSIM-mel önállóan is működő órára, így mondjuk fordító, ajtózár nyitó, órafizetés (a megfelelő piacokon), navigáció és persze mobilos vagy attól független hívásfogadás. A központi app továbbra is a Huawei Egészség a telefonon, alkalmazásokat viszont már az AppGalleryből lehet telepíteni, és az ajtó nyitva álla a fejlesztők előtt. A publikálás pillanatában a kínai árakat tudjuk: a Watch 3 2600 jüanért helyezhető kosárba (116 ezer forint), a Pro modell pedig 3300-ért (147 ezer forint). Arrafelé egy sor másik szíjhoz is hozzálehet jutni, minden esetben 22 mm-es szabványon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés