IFA 2015: Háromszoros optikai nagyításra képes a Zenfone Zoom

Elég régen mutatta be az ASUS a Zenfone Zoomot, mégis csupán most sikerült igazán szemügyre vennünk a készüléket. A szerkezet legnagyobb vonzereje minden kétséget kizáróan a 13 megapixeles kamera, ami nem csak az optikai képstabilizátor, hanem a lézeres fókuszálás és a 3-szoros optikai zoom miatt emelkedik ki a vetélytársak közül. A fényképező tíz lencséből áll (periszkóp-működés, vagyis minden belül zajlik, nem emelkedik ki semmi), a HDR-módon pedig nagyon sokat csiszoltak a cégnél. Élőben is láthattuk egyébként a működést, ami nem rossz, de még nem végleges a szoftver (bár már majdnem), ezért a kétujjas mozdulattal történő közelítés még nem volt túl gyors, várni kellett, mire a rendszer és a kamera feldolgozza a kérést. A fókuszálás 0,2 másodperc alatt lezajlik.

Csinos, bár kicsit alul vastag lett a káva
Csinos, bár kicsit alul vastag lett a káva [+]

Más téren sem kell szégyenkeznie a Zoomnak, hiszen az előlapon egy 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású kijelző látható, amit Gorilla Glass 3 üveg véd a sérülésektől. A készülék szíve a 2,3 GHz-es négymagos processzorral és PowerVR G6530 grafikus gyorsítóval felvértezett Intel Atom Z3580 chipset, és szerencsére RAM-ból sem spóroltak a tajvaniak, hiszen verziótól függően egy 2 illetve 4 GB-os DDR3 modul kerül a burkolat alá. Az adattároló mérete 16/32/64 GB, amit maximálisan 64 GB-os microSD kártyával lehet bővíteni.

A méltán híres, háromszoros optikai zoommal rendelkező kamera
A méltán híres, háromszoros optikai zoommal rendelkező kamera [+]

Az ASUS büszkesége Zen UI felületet és Android 5.0 operációs rendszert futtat, nem maradt ki a két SIM támogatás, a WiFi, a Bluetooth 4.0, a GPS (GLONASS) sem. A 3000 mAh-s akkumulátortól 1-2 napos üzemidő várható. A Panasonic SmartFSI szenzorral ellátott kamerával egyébként szuperközeli makró felvételek is készíthetők, ehhez elég 5 centiméterre tartanunk a telefont a lefotózni kívánt tárgytól vagy személytől.

Komoly kamerás képességek, mégsem lett vastag a készülékház
Komoly kamerás képességek, mégsem lett vastag a készülékház [+]

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • IFA 2015: Kezünkben az ASUS ZenWatch 2

    Képeket és videót is készítettünk a tajvaniak okosórájáról, mely Android Wear operációs rendszert futtat, ráadásul elég gyorsan. Nem néz ki rosszul, és az ára is kedvező.

  • December közepén érkezik az Asus Zenfone Zoom

    Aki nagyon régóta várt a háromszoros optikai zommal felvértezett mobilra, annak jó hír lehet, hogy nemsokára a boltok polcaira kerülhet a Zoom, de egyelőre csak Tajvanban.

Előzmények

Hirdetés