IFA 2015: Kameránk előtt pózolt a Zenfone 2 Deluxe és Laser

Szűk egy hónapja mutatta be az ASUS a Zenfone 2 család új tagjait, a Lasert és a Deluxe-ot, mindkettő készülék más-más miatt emelkedik ki a kategóriájából. A Deluxe nem csupán az 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző miatt érdekes, hanem a 128 GB-os adattároló (amit még ugyanennyivel lehet tovább bővíteni) és a 4 GB RAM miatt is, persze ezek a legerősebb változatot jelentik. A képernyő meghajtásáért a 64 bites Intel Atom Z3580 chipset felel, a négymagos processzorral együtt.

Az ASUS Zenfone Deluxe 4 GB RAM-mal rendelkezik
Az ASUS Zenfone 2 Deluxe 4 GB RAM-mal rendelkezik [+]

A phabletet 3000 mAh kapacitású akkumulátorral és 13 megapixeles kamerával szerelték fel, amihez kéttónusú ledes villanó tartozik. A mobilon az Android 5.0 Lollipop operációs rendszer fut, Zen UI-jal megfűszerezve, ez később minden bizonnyal akár a Marshmallow szoftverre is frissíthető lesz. Az eszköz két SIM-et kezel, dual standby móddal.

Az ASUS Zenfone Deluxe hátlapja eléggé nőies
Az ASUS Zenfone 2 Deluxe hátlapja eléggé nőies [+]

A Laser már egy kicsit más tészta, itt még kétféle variánssal lehet számolni. Egy fontos dolog azonban mindkettőben közös, méghozzá az f/2.0 rekesztértékű, 13 megapixeles kamera, ami a lézerfénynek köszönhetően 0,2-0,3 másodperc alatt képes fókuszálni. A szelfiszenzor 5 megapixeles és 85 fokos látószöggel bír.

Az ASUS Zenfone Laser előlapja nagyon hasonlít a Deluxe-ra
Az ASUS Zenfone 2 Laser előlapja nagyon hasonlít a Deluxe-ra [+]

A készülék nem apró, a 152,5 x 77,2 x 10,8 milliméteres méretekhez 170 gramm társul, egy kézzel már nem annyira vidám dolog a használata. Hardver tekintetében az 5,5 hüvelykes, HD felbontású IPS panel mindig adott, ám ezt verziótól függően egy Qualcomm Snapdragon 410 vagy egy Snapdragon 615 SoC hajtja meg. Nincs különbség a 2 GB-nyi rendszermemória, a 16 GB-os háttértár és a microSD bővíthetőség szempontjából sem.

Az ASUS Zenfone Laser kamerája 0,2 másodperc alatt fókuszál
Az ASUS Zenfone 2 Laser kamerája 0,2 másodperc alatt fókuszál [+]

A Laser két SIM-et kezel, van benne WiFi, Bluetooth 4.0, GPS (GLONASS) és FM-rádió. Az szoftverfelület nem más, mint a ZenUI, ami az Android 5.0 operációs rendszerre épül. Az ASUS újdonsága 3000 mAh-s telepet kapott, ami egy-két napos üzemidőt biztosít.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés