IFA 2015: Antitelefon, mégis szimbiózisban él társával

Az Elari egy 2012-ben alapított hongkongi dizájncég, aminek első terméke egy szupervékony külső akkumulátor volt, méghozzá kimondottan az iPhone 4-hez tervezve. Őszintén szólva teljesen véletlenül futottam bele a fülkéjükbe, mert megláttam egy egészen apró, mint utólag kiderült 42 grammos, eszközt az asztalon heverve, nem beszélve az antitelefon kiírásról, ami azért már jóval nagyobb méretben volt látható. Neve ellenére a CardPhone pont hogy egy okostelefon kiegészítő, ami egyedül is működik, de közös munkára is képes.

Teljesen olyan, mint egy miniszámológép
Teljesen olyan, mint egy miniszámológép [+]

A készülékben microSIM foglalat található, így tényleg ezt a mai világban miniatűrnek nevezhető, hogy pontosak legyünk 86 x 48 x 5,5 milliméteres, mobilt is bármikor használhatjuk. Az egész kütyü olyan egyszerű. mint az egyszer egy, hiszen a számokat tartalmazó nyomógombokon kívül csak híváskezelő, enter és visszalépés billentyűket találunk az előlapon, természetesen az 1,1 hüvelykes monokróm kijelzővel együtt. Igazából totál ugyanúgy néz ki az egész cucc, mint egy régi miniszámológép.

Hátul csak a hátlapi dokkolókat találjuk
Hátul csak a hátlapi dokkolókat találjuk [+]

A CardPhone Bluetooth 3.0 kapcsolaton keresztül kommunikál az anyaeszközzel (már ha párosítjuk vele), képes róla szinkronizálni az adatokat, illetve tudja azt is, hogy az okosmobilunkra jelzést küld, ha túl nagy távolságra került a két dolog egymástól. A 220 mAh kapacitású akkumulátorral felszerelt mobil külön hátlap segítségével akár más készülékekre is rárakható, így mindig magunknál hordhatjuk, bár őszintén szólva elég bizarr látványt nyújtott a rendkívül lendületes előadó iPhone 6-ja. Hogy aztán az iOS-szel és Androiddal kompatibilis Elari modell 60 euróért kinek a szívét nyeri meg, az jó kérdés, mindenesetre mellettem pont volt egy illető, aki nagyon kacérkodott a vásárlás gondolatával.

Kicsit bután néz ki így
Kicsit bután néz ki így [+]

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Előzmények

Hirdetés