IFA 2019: Alul-felül notchos, plusz egy olcsóbb telefon jött a Sharptól

Európában már vannak Sharp telefonok, nálunk még csak tervezik a visszatérést, az olcsóbb modell akár sikeres is lehet.

A Sharp standján tavaly is jártunk, de akkor sem a termékek nem voltak nagyon meggyőzőek, sem pedig a magyarországi forgalmazás nem volt még megoldva. Ez annyiban változott idén, hogy a termékek már mindenképpen érdekesebbek, az árazás is korrektnek tűnik, de a hazai értékesítési partnert még keresik, úgyhogy egyelőre ha itthon valakinek okvetlenül egy Sharp okostelefon a vágya, az csak külföldről tudja megrendelni.


[+]

A standon két újdonságot láthattunk. Az Aquos V filozófiájában az LG G7 Fitre emlékeztet, egy mostanság elérhető középkategóriás chipset helyett fogták a Snapdragon 835-ös és belerakták. Ez ugyan már nem egy friss lapka, a 2018-as év elején volt menő, de ettől még egyáltalán nem rossz, sőt. Valószínűleg egy csomó közékategóriás telefonnál erősebb a Sharp terméke, amely 5,9 inches, Full HD kijelzőt kapott, 4 GB RAM-ot tartalmaz, a belső tárhely 64 GB-os.


[+]

A hátlapon két darab kamerát fogunk látni, de nincs szó eltérő látószögekről. Mindkét modul 13 megapixeles felbontásra képes, de a két szenzort a jobb portrémód érdekében veti be a készülék. Az egyik optika mögött optikai képstabilizátor is található, az apertúra pedig F/2,0-s. 5.0-s Bluetooth, Type-C csatlakozó és 3,5 mm-es jack is akad, az akkumulátor 3100 mAh-s, a rendszer pedig a 9-es Android. A Sharp Aquos V kapcsán a legjobb dolog valószínűleg a készülék ára: Németországban 229 euróért kerül piacra, ami itthon is megállna olyan 80 ezer forint magasságában.


[+]

A másik termék nem teljesen új, de az IFA-n volt az európai premier. Ez pedig az Aquos R3, amely arról vált hírhedtté, hogy alul és felül is van rajta notch. Ez mindenképpen egyedi, arról speciel pont megoszlott a kétfős stábunk véleménye, hogy mennyire vállalható, de az tény, hogy az alsó betüremkedésbe került, hagyományos módon működő ujjlenyomat-olvasó hatékonysága valószínűleg jobb, mintha a kijelző mögé tették volna. Amit egyébként sem tudtak volna megoldani, lévén az R3-ban egy Quad HD (3120 x 1440 pixeles) felbontású, 120 Hz-es IGZO panel található 6,2 hüvelykes képátlóval. És a biometrikus szenzorral még a gesztusvezérlés is működik.


[+]

A készülékház IP68-as minősítést kapott, elöl-hátul Gorilla Glass 5 védi, belül pedig egy Snapdragon 855-ös chipsetet találunk 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely mellett. A rendszer az Android 9-re épülő Sharp UI, de a dologban a kamerás felhozatal az igazán érdekes. Két szenzort kapunk, van egy 20,1 megapixeles darab 125 fokos látószöggel, F/2,4-es apertúrával, ezt kizárólag videózásra tudjuk használni. És van egy 12,2 megapixeles, F/1,7-es, PDAF-fel megtámogatott, normál látószögű másik kameránk, amivel pedig fotózni tudunk. És a kettőt egyszerre is használhatja a rendszer, videózás közben is készülhetnek fotók.


[+]

Az Aquos R3 most kerül piacra 750 eurós áron, ez azért karcolja átszámolva a negyed millió forintot, nagy kérdés, hogy az Európában kevésbé ismert márka ennyi furcsasággal megspékelt modelljéért vajon mekkora lesz a kereslet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés