A Sharp folytatja a dupla noccsos szériát

A Sharp Aquos R3 ismét nagyon csúcskategóriás, de sajnos sokkal nagyobb is lett, mint az elődmodell. Csak a dupla szenzorsziget maradt.

A Sharp tavaly majdnem köznevetség tárgyává tette magát a dupla bevágással kialakított Sharp Aquos R2 Compact-tal, amit a kifogástalan csúcshardver és a valóban kompakt méret mentett meg a népharagtól. Az Aquos R2 Compact nem úgy volt kompakt, hogy a típusszám mögé odaírták, hanem tényleg. A 131 x 64 x 9,3 milliméter manapság hihetetlenül kicsi, mindehhez viszont 5,2 hüvelykes, 1080 x 2280 FHD+ felbontású, 120 Hz képfrissítéssel dolgozó, HDR10 képes Sharp IGZO panel járt.

Az Aquos R2 Compact legalább tényleg kompakt volt.
Az Aquos R2 Compact legalább tényleg kompakt volt.

Aztán jött a nem kompakt, Aquos R2 156 x 74 x 9 milliméteres méretben, 6 hüvelykes panellel, de dupla sziget nélkül, mert akkor még maradt hely a fizikai Home gombnak az egyébként nem vészes kiterjedésű alsó káván. A most bemutatott Aquos R3 ezt a maradék kávát áldozta fel a kijelző minimális növelése érdekében, aminek dupla szenzorsziget lett az ára.

Megegyező paraméterek mellett QHD+ (1440 x 3120 pixel) felbontású, szintén 120 Hz képfrissítéssel dolgozó, HDR10 kompatibilis Sharp IGZO panel került a megegyező méretű házba, csak picit nagyobb, 6,2 hüvelykes méretben. Szenzorsziget ugye alul és felül is van, a felső U-alakúban egy 16 megapixeles szelfikamerával.

A hardvert nyilván aktualizálták, ami Snapdragon 855-öt és 6 GB rendszermemóriát jelent 128 GB bővíthető belső tárhely mellett, a hátlapon pedig maradt a kettős kamerarendszer, csak jobb szenzorokkal. A 12 megapixeles, f/1,7 rekeszértékű egységet egy 20 megapixeles, f/2,2-es, széles látószögű (125 fok) szenzor egészíti ki, ami kizárólag videózásra használható, mint az Aquos R2 esetében. A főkamerát optikai képstabilizálás, míg a nagylátószögű egységet szoftveres rázkódásmentesítés segíti.

A jobb oldalon látható dedikált hardveres gombról sem tudtunk meg annál többet, mint, hogy van. Azt is csak azért, mert látjuk.
A jobb oldalon látható dedikált hardveres gombról sem tudtunk meg annál többet, mint, hogy van. Azt is csak azért, mert látjuk.

Az akkumulátorkapacitás nem meglepő módon maradt, az Aquos R3 szintén 3200 mAh-van gazdálkodik, elérhető a 11 wattos szabványos Qi töltés, a kábeles teljesítményről viszont nem esett szó, ahogy az IP védettségről sem, noha az elődmodell rendelkezett IP68-as minősítéssel. Valószínűleg ezt most sem hagyták ki. A jack csatlakozóról nincs infó, a sztereó Dolby Atmos hangzás viszont továbbra is adott. Árat és elérhetőséget ismét nem közöltek a bemutatóval együtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés