IFA 2022: Új Jabra TWS érkezett

A berlini eseményem mutatkozott be a Jabra Elite 5, amely a hibrid ANC-re fókuszál.

A dán gyártó a berlini IFA kiállításon mutatta be legújabb True Wireless Stereo fülhallgatóját, amely a keresztségben a Jabra Elite 5 nevet kapta. A gyártó egy amolyan sokoldalú hősként hivatkozik rá, amely véleményük szerint kiváló választás lehet azoknak, akik lazítás közben jó minőségben szeretnének zenét hallgatni, ugyanakkor fontos számukra a telefonálási hangminőség is.


[+]

Mivel a vállalat a TWS-korszak előtt elsősorban videókonferencia-rendszerekkel és hallókészülékekkel foglalkozott, nem meglepő, hogy a hangminőségre a beviteli oldalon is odafigyeltek az Elite 5 esetében. Beszédünket hat darab mikrofon figyeli, de ugyanez a szám visszaköszön a hangszóróknál is, ugyanis hatmilliméteres driverek keltik életre a hangokat. A technológiákban nincs hiány, az aptX mellett az AAC és SBC kodekek is támogatottak, de a hangsúly a hibrid ANC-n (aktív zajszűrés) van, amelyet egy Qualcomm QCC3050 SoC működtet, és a gyártó nagyon büszke a minőségére. A kiállításon sajnos nem volt lehetőségünk megnézni, hogy mennyire sikerült jól, de idővel reméljük, hogy tudjuk majd tesztelni az újdonságot.


[+]

A arany- és fekete színekben elérhető fülhallgatók egy töltéssel 7 órán keresztül képesek zenét játszani, a vezeték nélkül is táplálható töltőtokkal pedig összesen 28 órányi működési időről beszélhetünk bekapcsolt zajszűrés mellett. A multipoint-képes eszköz IP55-besorolású, tehát valamennyire víz- és porálló. Ajánlott fogyasztói ára 149 euró, ami a gyönge árfolyamunk mellett körülbelül 60 000 forintot jelent. Ha a gyártó által elmondottak valósak, akkor ennyiért korrekt ajánlat lehet.

Utazásunkat a Yettel Magyarország támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Jabra

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei FreeBuds Pro 2 - kellemes társ rövid utakra

    Nem túl látványos, de annál hasznosabb frissítéseket hozott a két éve bemutatott csúcskategóriás Huawei TWS most megjelent második generációja. Csak ne akarjuk nagyon hosszú ideig használni.

  • EarFun Air Pro SV - öszvér

    Minden sikerszéria félbeszakad egyszer, az EarFun legújabb fülhallgatója pedig nem teljesít annyival jobban elődjénél, hogy indokolt legyen a felár.

  • Soundcore Liberty 3 Pro - mindent tudni szeretne

    Korrekt alternatívát kínál az Anker a legújabb Soundcore Liberty-vel azoknak, akik kipróbálnák, milyenek a csúcskategóriás TWS fülhallgatók, de valamivel olcsóbban keresgélnek.

  • Realme Buds Air 3 - basszus, hangos

    Kisebb, okosabb és valamivel drágább is mint elődje. A legnagyobb bajom vele mégsem az ára, hanem a fékezhetetlen basszus, ami kirúgja a ház oldalát.

Hirdetés