IFA 2023: Ismét sok újdonsággal készült az Energizer

És amint találnak szimpatikus forgalmazót, hivatalosan is kaphatók lesznek Magyarországon.

Az Energizer mindig nagy erőkkel vonul ki a különböző kiállításokra, az IFA-ra is összesen tizenegy új modellel érkeztek az Ultimate (hagyományos okostelefon), Smart Classic (KaiOS nyomógombos készülékek) és Classic (nyomógombos butatelefonok) termékkategóriákban , amelyek közül a keménykötésű 5G-s H67G és a 15000 milliamperórás teleppel szerelt, belépő szintű HP15K a legérdekesebb, legalábbis a standon tevékenykedő illetékes elvtárs szerint, úgyhogy nézzük a két Hard Case (mindenálló okos- és nyomógombos) szériába tartozó készüléket.

Energizer H67G
Energizer H67G [+]

Az Energizer H67G egyike az idei két új 5G-s modellnek, a másik az Ultimate sorozatba tartozó U65G, ez utóbbi viszont nem rendelkezik IP68-as minősítéssel és a gyártó állítása szerint 1,5 méteres ütésállósággal (ezt tanúsítvány nem igazolja). A gigantikus készülékházról  azért hihető, hogy elég sok mindent ki fog bírni, az Energizer pedig három év garanciával nyomatékosítja az állítását, ami meglehetősen nagyvonalú intervallum a kisebb gyártók és kedvezőbb árú készülékek esetében (250 ezer fölött ugyanis már törvény kötelezi a gyártókat a kiterjesztett garanciára).

Az egyszerűsített felhasználói felület mögött Android 13 fut.
Az egyszerűsített felhasználói felület mögött Android 13 fut. [+]

A 178,6 x 84 x 13 milliméteres, megerősített készülékházba 6,78 hüvelykes, FHD+ LCD panel került, kissé furcsán pozicionált, 24 megapixeles előlapi kamerával, ránézésre ugyanis kényelmesen elférne a felső káván is, de a divat nem igazán a racionalitásról híres. A hátlapon hangsúlyos körítést (szó szerint) kapott a 48 megapixeles főkamera és a két segédszenzor (5 + 2 MP), meglepő viszont, hogy a telep mérete egy százas híján még az 5000 mAh-t sem éri el. NFC és jack nincs, a gyorstöltés sem opció, a MediaTek Dimensity 720 és a 4 GB rendszermemória mellett rendelkezésre álló 128 GB belső tárhely viszont bővíthető.


Energizer HP15K

A másik újdonság 5G-t ugyan nem tud, de biztos, hogy az üzemidőre nem lehet panasz a 15 ezer milliamperórás telepnek köszönhetően, amit csak egy 22,9 milliméter vastag házba sikerült belepasszírozni. Ehhez már gyorstöltés is jár 18 wattos teljesítménnyel, de ezt leszámítva a HP15K egy Helio A22-es lapkával szerelt, belépő szintű megoldás a Hard Case szériában, cserébe itt van NFC és jack. A masszív burkolatot narancs díszítés dobja fel kicsit, az 5 megapixeles szelfiszenzor a 6,53 hüvelykes, HD+ felbontású LCD panelbe cseppen, a hátlapon pedig 13 megapixeles főkamerával és egy VGA segédszenzorral alkothatunk. A HP15K 4/32 GB-os memóriacsomaggal lesz elérhető, feltehetően majd nálunk is, mivel az Energizer éppen disztribútort keres mifelénk.

Azóta történt

Előzmények

  • Energizer E241S - elmondom hát mindenkinek

    Nyomógombos telefon Kai OS rendszerrel? Láttunk már ilyet nagyobb márkától is, ott sem sikerült jól. Az Energizer viszont addig oké, amíg nem akarunk vele telefonálni is.

Hirdetés