IFA 2023: Retikültelefont villantott a Honor

A kifelé hajtható kijelző a Honor szerint megérett arra, hogy divatcikket készítsenek erre alapozva.

Nem tűnt izgalmasnak a Honor berlini prezentációja, a vártaknak megfelelően a Magic V2-t újra bemutatták, ám egyszer csak a cég elnöke, George Zhao elkezdett a divat és a technológia kapcsolatáról beszélni. Általában ilyenkor elő szokott rántani a mellényzsebéből egy telefont, amit éppen bemutat, ezúttal azonban ezt két modellre bízta, akik bevonultak a színpadra egy-egy Honor V Purse nevű telefonnal. Vagy kistáskával. Vagy női tárcával.


[+]

A V Purse ugyanis nem elsősorban telefon, hanem inkább egy kiegészítő. Annak viszont jó drága lesz majd, mert alapvetően egy olyan formavilágú eszközt kell elképzelni, mint amilyen a Huawei Mate X2 volt, vagyis egy szétnyitható telefont, aminek a külső részén van a kijelző. Ahol a kamerák is helyet kaptak, ott van a csat, amivel össze lehet fogni a. készülék két felét, az egész cuccnak pedig az az egyik legnagyobb dobása, hogy 9 mm-es vastagságot kínál - összecsukva.


[+]

Az egyelőre prototípus állapotban levő eszköz hardveréről, akkumulátoráról és egyéb technikai specifikációiról semmit sem tudni, ami abból a szempontból érthető, hogy úgy tudni, hogy a Honor majd csak a jövő évben tervezi a végleges modell ténylegesen piacra dobni, nyilván addig még számos ponton változhat a koncepció technológiai oldala. Ami viszont már most látszik, hogy egy dedikáltan női terméket hoztak, amelynek tervezésébe számos divatcéget (például a Burberry-t) is bevontak.


[+]

A telefonhoz természetesen tartozhat vállpánt, a két kijelzőn pedig mindenféle desingerek által tervezett mintázatok látszódhatnak, amelyek sok szempontból alkalmazkodnak az érintésekhez és a termék helyzetéhez, miközben interaktívak is. Lehet a kijelzőn virtuális lánc, amin fityeghetnek virtuális kitűzők, ezek különböző menüpontokba visznek, lehet rajta virtuális bunda, amit végig lehet simítani, lehet ott olyan mintázat, amely időről-időre, vagy a táska himbálózásával szinkronban változik, de olyan szcenáriót is mutattak, ahol a fülhöz rakott mobil külső felületén konkrétan egy fül látszik, mintha átlátszó lenne az eszköz.


[+]

Nyilván érkeznek majd a kommentek itt is bőséggel, természetesen nem feltétlenül a megjelent techmédia véleménye a mérvadó, de például a Mobilarena női szerkesztője szerint az ötlet remek, ám kapásból jó kérdés, hogy egy ekkora összehajtható kijelzőt mennyi ideig tud ellátni árammal egy 9 milliméteres készülékházba bepréselt akkumulátor. Jó kérdés lesz az árazás is, de amíg még csak hasonló termék sincs a piacon és különböző divatmárkák nevei fémjelzik a berendezést, addig gyakorlatilag annyit kérnek el érte, amennyit nem szégyellnek. Mindenesetre nem mondhatni, hogy a Honor ne próbálna láthatóan újra jelen lenni a telekommunikációs piacon, pont ilyen termékekkel tudják elérni, hogy ne csak azok halljanak a márkáról, akiket egyébként behatóbban érdekel a telekommunikáció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

  • IFA blog: George Zhao retikülje

    A Honornál arra jutottak, hogy ha méregdrága divatcikknek pozícionálnak egy méregdrága telefont, akkor azt méregdrága a négyzeten áron el lehet majd adni.

Előzmények

Hirdetés