Hirdetés

Hirdetés

IFA blog: George Zhao retikülje

A Honornál arra jutottak, hogy ha méregdrága divatcikknek pozícionálnak egy méregdrága telefont, akkor azt méregdrága a négyzeten áron el lehet majd adni.

Reggel 10-re volt időzítve az IFA-n a nyitóelőadás, amit a Honor tartott. Ez nem úgy zajlik, hogy az IFA felsővezetői egy bajor sörkertben ötletelnek, hogy na, srácok, kit hívjunk meg, hanem az előadó kiperkál egy igen látható összeget, cserébe övé a színpad. Ebben az esetben George Zhaoé, aki a Honor első embere és mindig olyan az ábrázata, mint aki nagyon boldog, de azért valami mégis aggasztja.


[+]

George valóban előadást tartott, mert többek között elmondta, hogy milyen unalmas a mobil iparág, minden évben jönnek ugyanolyan telefonok, kicsit jobb procival, kicsit jobb kamerával. Ezen a ponton kellett volna szólni neki, hogy akkor talán a Honor 90-nek is elég felesleges volt ekkora felhajtást csinálni, de láthatóan az egészet oda akarta kifuttatni, hogy majd a hajlítható telefonok megváltják a világot, plusz a Honor Magic V2 egyébként is egy varázslat (érted!), mert olyan vékony összecsukva, mint egy normál mobil.


[+]

Innentől a prezentáció számos eleme arra futott ki, hogy a V2 mennyi területen gyalázza meg az aktuális Fold5-öt (meg néha az iPhone 14 Prót), aztán valahogy elmaradt a műsor végéről az árazás és a megjelenés ideje. De nem volt idő ezen ott töprengeni, mert hirtelen felbukkant a kijelzőn a V Purse, ami egy női retikül alakú telefon. Milyen szépen becsomagolták a Huawei Mate XS2-t! De ne legyünk rosszmájúak, a V Purse csak 9 mm összecsukva, ami simán világrekord, de azért számos kínzó kérdés felmerül. A nőknek eddig is volt retiküljük, abban volt a telefon. Akkor most lesz kettő? Ha ezzel a hatalmas, hajlított, mindig aktív kijelzővel gizdázunk, akkor mennyi ideig fogja bírni egy 9 mm-es készülékházba rakott bármilyen akkumulátor? Várkonyi Andreán kívül ki fogja megvenni? Ha egy terméknél feltűnnek atomfancy divatcégek is, akkor ott nem arról van szó, hogy a turkálóban kirángatod két import brit farmergatya alól, az fix.


[+]

George korábban minden új termékkel maga pózolt a színpadon (a Magic V2-vel most is), ám a V Purse kapcsán ő is érezte, hogy nem akar másnap olyan fotókat látni magáról, ahol egy retikült emelget mosolyogva, szóval két modellre bízta a feladatot. Aztán elmehettünk ezeket élőben megnézni (de megfogni nem volt szabad), közben viszont a Magic V2 kapcsán is visszatértek a kérdések. Érdeklődtünk erre-arra, de valahogyan senki sem akart arra pontos választ adni, hogy mikor és mennyiért lehet majd megvenni a cuccot, végül az esti vacsorán jártam szerencsével, ahol ott volt velünk (konkrétan velem szemben) a Honor regionális vezetője. Egy nagyon kedves fickóról van szó, aki mindig türelmesen meghallgatja az agymenéseimet, ez most is így történt.


[+]

Először is megtudtam, hogy 2024 Q1-ben fog érkezni a piacra a V2. Ára még nincs. Azt vélelmeztem, hogy nem tudnak belőle eleget gyártani ahhoz, hogy Kínát és Európát is ellássák (hiszen ott már egy ideje piacon van), de nem ez a megfejtés, hanem az, hogy az európai piac sokkal töredezettebb a sok-sok ország miatt, ahol különböző szolgáltatók különböző hálózatokat üzemeltetnek és eltérő elvárásokat támasztanak, vagyis időbe telik, mire mindenhol zöld lámpát kap a termék. Ezt készséggel elfogadom, de egy Samsung egyszerre tud minden piacon megjelenni egy csúcsmodellel, ahogyan az Apple is, szóval meg lehet azért ezt oldani. Viszont ha 2024 Q1... akkor minek hasonlítgatták az iPhone 14 Próhoz? Mindjárt itt az iPhone 15.


[+]

Akárhogyan is, a vacsoránál megint volt lehetőségem megnyomkodni a V2-t, végre nem akart közben fellökni egy csomó youtuber a kamerájával, a V2 pedig jó. Tényleg iszonyú vékony, alig van hajlítási gyűrődés, baromi gyors, nívósan össze van rakva, de nagyon félek tőle, hogy drágábbra árazzák, mint a Fold5, akkor pedig nem lesz olyan könnyű nagy tételben eladni. Bármi is a megfejtés, ezt majd jövőre tudjuk meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés