IFA 2023: Többfunkciós térfigyelőrobot az Enabottól

A macska szórakoztatásán túl családtagjaink privát szféra iránti igényét is könnyedén semmibe vehetjük az úgynevezett társrobot segítségével.

Érdekes felhasználási területeket talált ki az Enabot az EBO Air nevű, egyébként iszonyú aranyos kialakítású, kerekeken guruló, kis térfigyelő eszköznek, ami leginkább egy apró robotot juttat eszünkbe. Az ellenőrizni kívánt terület monitorozásán kívül szórakoztathatjuk mi is a macskát/kutyát a beépített lézerrel, de a robot is képes bevetni néhány trükköt, amikor mesterséges intelligencia segítségével észleli, hogy unatkozó négylábú van a célterületen, illetve be lehet állítani az állat vagy személyek követését is, ami betörés esetén biztos praktikus, a családdal azért érdemes megbeszélni, hogy tartanak-e ilyen szolgáltatásra igényt, de a macska garantáltan idegállapotba kerül tőle.

További lehetőségként mutatja be a termékvideó idős családtagjainkkal való "kapcsolattartást", amire ugye már vannak magasan fejlett, de elterjedtségük okán mára már kevésbé izgalmas technológiák, például telefon. De mi van, ha nem veszik fel, mert mondjuk éppen elmélyülten jógáznak, ahogy a promóciós anyagban is teszi a hölgy? Akkor fogjuk az EBO Air appját és bárhonnan teljes lelki nyugalommal belerondítunk szerettünk privát tevékenységébe, mondván, hogy mi rettenetesen aggódtunk.

A gyerekek is mindig biztosak lehetnek abban, hogy tudjuk, mit csinálnak a távollétünkben, sőt, igény szerint egy perc nyugtot sem hagyhatunk nekik, mivel a készülék kétirányú kommunikációra is alkalmas, de a videó ajánlása alapján akár teljes mértékben helyettesíthetjük is magunkat fizikailag a kedves megjelenésű eszközzel (khm..). Meg persze akkor is kapóra jön, ha a földön való csúszás-mászás nélkül szeretnénk benézni a kanapé alá, hátha ott a slusszkulcs/érdemes-e már kitermelni a felgyülemlett cica/kutyajátékokat.


[+]

Azt leszámítva, hogy az Enabot erősen túlgondolta a potenciális felhasználási lehetőségeket, az EBO Air meglehetősen összeszedett kis eszköz, kialakításából kifolyólag mindig a "talpára esik", kvázi keljfeljancsi konstrukció, így remekül funkcionál cica/kutyajátékként (főleg egy szilikon tollal, ami jár hozzá), egyetlen eszközzel monitorozhatjuk lényegében az egész lakást (amennyiben nincsenek magasabb küszöbök és lépcsők), a megfigyelt célszemélyek pedig legalább értesülnek róla, hogy megfigyelés alatt állnak, mivel a robot konkrétan odamegy, kivéve, ha a hangtalan motoronak hála, suttyomban szándékozunk közelíteni.


[+]

Az EBO Air ToF szenzorral tájékozódik, éjszaka és rossz fényviszonyok között infrát használ, automatikusan észleli a mozgást, amit igény szerint fel is derít, alacsony töltöttség esetén pedig automatikusan visszatér a dokkolójába. Az észlelni kívánt majd megfigyelt objektumról aktivitás esetén 1080p felvételeket is rögzít, ezeket maximum 256 GB-os memóriakártyán tudja tárolni, WiFi-re pedig a 2,4 és az 5 GH-es sávon is hajlandó csatlakozni. Az EBO Air ház-, gyerek-, nagymama és kisállatőrző/szórakoztató alkalmatosság a gyártó honlapjáról rendelhető meg a világ minden tájáról, jelenleg 299 dolláros áron, ami nagyjából 88 ezer forintot jelent, a gari egy év.

Azóta történt

Hirdetés