Hirdetés

IFA blog: A Sony sajtó belülről

Sok másik céghez hasonlóan a Sony is a berlini IFA kiállítás nagyközönség előtti megnyitását megelőző, sajtó számára fenntartott napok egyikén mutatta be újdonságait a 16 órakor megnyíló sajtótájékoztatón. Jómagam pár perccel ezelőtt érkeztem én is, így viszonylag nagy tömeg várt rám. A japán gyártó a távol-keleti precizitás jegyében rakta össze az eseményt, pontban délután négykor kitárta az ajtókat, majd számos újságíróval együtt beverekedtem magam a terembe. Már kívülről is hallottam, de csak bent tudatosult igazán bennem, hogy a teremben legalább száz darab Sony pólót viselő hostess várt minket, tapssal, huhogással, lényegében díszsorfalat állva. Az ilyesmi inkább az amerikai sajtótájékoztatókon volt jellemző korábban.

Ezután mindenki elfoglalt egy fehér széket, ami egyébként igencsak magas volt, senkinek nem ért le a lába, de még a lábtartó is túl messzinek bizonyult sokak számára. Az esemény negyed ötkor el is kezdődött, elsőként Kazuo Hirai, a Sony vezérigazgatója lépett színpadra, de gyakorlatilag csak felvezette az eseményt, majd gyorsan köszöntötte Masaru Tamagawát, aki a Sony Europe elnöke. Az úriember sok érdekességről beszélt, kiemelte az európai piac fontosságát, valamint azt is, hogy a japán gyártó az öreg kontinensen egész jó eredményeket ér el. Legelső téma természetesen a fotózás volt, aminél Mr. Hirai újra átvette a szót. Új fényképezőgépekről rántották le a leplet, ezután pedig az új 4K-s TV-k és kamerák kerültek a középpontba, mely mellett a kiváló minőségű audiofelvételeket tartották a legfontosabbnak.

Mobilos téren ekkor következett a fénypont, vagyis a sokak által várt Sony Xperia Z1 okostelefon bemutatása. Ugyan a termékről részletes írást is eszközöltünk, mégis fontos megemlíteni a legfontosabb tulajdonságait. Egyértelmű vonzerő lehet a 20,7 megapixeles, Exmor RS szenzor, a gyöngyörű külső, valamint a Triluminos technológiával megáldott 5 hüvelykes Full HD érintőkijelző.

A belső erőt egy valóságos szörny, a Qualcomm Snapdragon 800 lapkakészlet adja; az ebben taláható négymagos, 2,2 GHz-re skálázott processzor és az Adreno 330 grafikus gyorsító mindenre elég, a 2 GB RAM is kielégítő mennyiségnek tűnik. Fontos újdonság, hogy kétféle kamerakiegészítővel is előrukkolt a Sony a QX10 és QX100 személyében. Ezeket bármilyen okostelefonhoz hozzá tudjuk csatlakoztatni, ezáltal egy kompakt (vagy legalábbis MILC kategóriás) fényképezőgépet varázsolva kedvencünkből. Ehhez tartozik a Playmemories szolgáltatás is, ami az elkészült felvételeket tárolja, valamint adja át telefonunknak.

Ezután már csak egy levezető videót vetítettek nekünk, ahol legújabb vívmányokat mutatták be, majd egy közös képen ezek az újdonságokat pózoltak együtt. Ezzel egycsapásra vége is lett  a sajtótájékoztatónak, Kazuo pedig szép napot és remélhetőleg sok jó Sony terméket kívánt a résztvevőknek.

Legendd

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés