Íme, a Pixel 6a teljes specifikációja

A telefont már bemutatták, most pedig a teljes specifikáció is elérhető.

Nem fogynak úgy a Pixel referenciatelefonok, ahogy azt a Google szeretné, mondjuk nem is mindig világos a keresőóriás kommunikációja. A Pixel 5a-ról össze-vissza vagdalkoztak a kémforrások, aztán megkésve és nem sokkal a Pixel 6 előtt futott be, és bár a Pixel 6a-t a májusi Google I/O-n bemutatták minden fontos részletével, csak július legvégén kerül az első piacokon polcokra, és ősszel máris követi a Pixel 7.


[+]

Elsőre egyébként nem volt elérhető a teljes specifikáció, de most már egy kis html trükkel az, a 459 eurós indulóár pedig nem vészesen magas, hacsak át nem váltjuk hazai fizetőeszközre (181 ezer forint). Ehhez ugyanis meggyőző tudáslista tartozik villámgyors Google Tensor hardverrel és Titan M2 biztonsági chippel a fedélzeten, 6 GB LPDDR5 RAM és 128 GB-os UFS 3.1 tároló kíséretében.

A zöld, fehér és sötétszürke színekben bő egy hónap múlva előrendelhető telefon 152,2 x 71,8 x 8,9 milliméteren és 178 grammon kezes jószágnak tűnik, 6,1"-es Full HD OLED panelje pedig egész kompakt. Más kérdés, hogy a 60 Hz-es képfrissítés méltatlan az árhoz, és jó kérdés, hogy honnan kotort elő a Google Gorilla Glass 3 generációjú védőüveget. Ilyen paraméterekkel viszont remélhetőleg a 4410 mAh-s telep kitartóbb lesz, mint a Tensor chip és a magas képfrissítés kombinációja esetében a Pixel 6 volt két töltés között.

A frontkamera 8 megapixeles 84 fokos látószöggel (f/2-es blende, fixfókusz), a hátlapi főegység 12,2 megapixeles 77 fokos látótérrel (f/1,7, 1/2,55"-es szenzorméret, optikai képstabilizálás, dual pixel autofókusz), az ultraszéles egység végül 12 megapixeles 114 fokos látószöggel (f/2,2, fixfókusz). Nem lesz gond a 4K 60 fps videók felvételével vagy a 240 fps lassítással, optikai zoom hiányában viszont digitális nagyítással kell beérni.

A Pixel 6a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót kínál, illetve 3.1-es Type-C portot USB PD 3.1 PPS gyorstöltési sztenderd és 30 wattos Google adapter támogatásával, amely nem lesz benne a dobozban. A Tensor chip 5G-s és a nanoSIM mellett programozható eSIM is megvan, akárcsak a WiFi 6/6E modem, a Bluetooth 5.2 vagy épp a sztereó hangszóró. A jack kimenet és a tárhely bővítés viszont kimaradt. Furcsa egyveleg tehát a felső-középkategóriás Pixel, amely a Google szokásosan jó kameraalgoritmusával, ötéves frissítési garanciával és IP67 védelemmel bőven találhat vásárlót, viszont leginkább 90 Hz-es panellel lenne igazi keresnivalója, mire pedig megjelenik, már a nyakunkon lesz a Pixel 7.

Előzmények

Hirdetés