Ismét a V30-ról szivárogtatott az LG

Augusztus 31-én, a berlini IFA előtti utolsó napon mutatkozik be az LG vadonatúj csúcsphabletje, amely a V-szériától szokatlan módon nem dupla kijelzővel érkezik, helyette azonban sok egyéb érdekességet hoz. Már az elődök kapcsán is dicsérhettük a videózási képességeket, ez szinte biztosan így lesz majd az új modellnél is, de láttunk már konkrét adatokat a kamerarendszerről, illetve megtekinthettük a 6 hüvelykes, Full Vision fantázianevű, OLED technológiájú kijelzőt és a körülötte lévő, rendkívül vékony kávákat.

Oldalról előhúzható sáv a másodlagos kijelző helyett
Oldalról előhúzható sáv a másodlagos kijelző helyett [+]

Most az új kezelőfelületbe, a UX 6.0+-ba nyertünk tekeintést, láthatjuk az alsó sávon elterülő, diszkrét virtuális billentyűket, a másodlagos kijelző helyett megjelenő lebegő sávot (Floating bar), és ha már az IPS technológiát OLED veszi át, ráfeküdtek az always-on funkciókra is, az alábbi három képernyőfotón értesítéseket és órasémákat láthatunk.

Az OLED panelnek köszönhetően új szintre lép a cég always-on megoldása
Az OLED panelnek köszönhetően új szintre lép a cég always-on megoldása [+]

A sajtóközlemény kitér arra, hogy a V30 nem csak bekapcsológombbal vagy dupla koppintással oldható majd fel, arcfelismerős algoritmusa ugyanis ebben a készenléti módban is aktív. Az ehhez kapcsolódó hangfelismerés az emberi hangszínt figyeli, mint általában a hasonló megoldásoknál, a leghatékonyabb működés érdekében három-öt szótagú, felhasználó által generált hangmintát kér. A Qualcomm Aqstic Voice-technológia figyel arra, hogy a kényelmes funkcióhoz ne társuljon zavaróan nagy fogyasztás. A Plus modellről nem tettek említést, de erről még egyébként sem beszéltek hivatalosan, csak pletykák szintjén merült fel néhány napja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés