Publikusak az LG pénzügyi eredményei is

Határozottan jobb volt a 18:9-es kijelzővel megáldott LG G6 fogadtatása, mint tavaly a G5-é, persze az LG szekerét sem csak a mobilos üzletág tolja, számos termék- és komponensvonalon érdekeltek, a Reuters szerint a tévék között például a második helyen állnak az eladások alapján. A gyártó előzetes pénzügyi kalkulációja szerint 2017 második három hónapjában 14,55 billió koreai won árbevételre tettek szert (3,4 billió forint), ami ugyan 0,7%-kal elmarad az első negyedéves eredménytől, 3,9%-kal mégis jobb a tavalyi Q2-es mutatónál. Hasonló a helyzet a nyereség oldalán: a 664,1 milliárd wonos profit (155,9 milliárd forint), 27,9%-kal elmarad az első negyedév számaitól, viszont 13,6%-kal előnyösebb 2016 második negyedévénél.


Egy LG V30 koncepciókép (Forrás: Evan Blass) [+]

A Dongbu Securities elemzője, S.R. Kwon szerint ezek a számadatok elmaradnak a várakozásoktól, aminek éppen a mobilos divízió lehet a legfőbb oka, amely a szakember kalkulációja szerint 100 milliárd wonnál is nagyobb negatív nyereséggel zárt (23,5 milliárd forint), míg a tévés és háztartási eszköz divízió némileg elmaradt a várakozásoktól. A lendületet mobilos fronton mindenesetre több új ketyere is megadhatja: elvileg holnap érkezik a G6 miniként is emlegetett, középkategóriás Q6, ősszel pedig az LG abszolút zászlóshajójának számító V30 tarolhat. A végleges eredményeket a hónap végén közli a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • G6 Mini jön július 11-én?

    Van rá esély, hogy nem így fogják hívni, mindenesetre jön egy kisebb, olcsóbb, de hasonló formai jegyekkel bíró variáns.

  • ET News: LG V30 augusztus 31-én

    Koreai források szerint a nyár legutolsó napján, közvetlenül a berlini IFA kapunyitása előtt mutatja be az LG a várva-várt V30-at.

  • Menő LG V30 koncepció bukkant fel

    Szétcsúsztatható dupla megjelenítő, sajátos mindig aktív kijelző és alternatív kezelősáv – igencsak eredeti elképzelés a V30-ról.

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

Hirdetés