Ismét káprázatos formába foglalta a csúcsteljesítményt a Red Magic

Nem vártuk el, hogy a Nubia rálicitáljon a tavalyi modellre, de a Red Magic 9 Pro és 9 Pro+, ha lehet, még vadabbul mutat, mint az előző generáció.

A Nubia tavaly mindent beletett az új formanyelvet képviselő Red Magic 8-as szériába, aminek csúcsán az idén nyáron bemutatott, emelt órajelű processzorral dolgozó 8S Pro és 8S Pro+ foglalt pozíciót. Az új széria szokás szerint az elérhető legfejlettebb hardvert kínálja, de emellé még a dizájnon is finomítottak egy kicsit, ami ismét egészen elképesztő megjelenést eredményezett. Persze a 24 GB LPDDR5X RAM és a Snapdargon 8 Gen 3 is kellően meggyőző.

[+]

De mindezt teljesen egységes felületű, mindenhol sík, markánsan szögletes készülékházba tették, tényleg minimális kávákkal szegélyezett, 2160 Hz-es PWM+DC elsőtétítéssel dolgozó, 6,8 hüvelykes, 120 Hz-es, FHD+ felbontású, HDR10+ AMOELD panellel szerelve, amiben egy 16 megapixeles rejtett szelfiszenzor és egy pulzusszenzorként is funkcionáló integrált ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott. A maximális fénysűrűség 1600 nit, a PWM fényerőszabályozás pedig 2160 Hz-en dolgozik.


[+]

Mindkét modell továbbfejlesztett ICE 13 hűtőrendszerrel tartja kordában a hőfokot, ami ezúttal 10182 mm2-es hűtőfelületet jelent a képernyő alatt elhelyezett grafénréteggel és megnövelt, kiegyenesített légcsatornával, amit többek között a 22000 RPM fordulatszámú fizikai ventilátor használ ki, elvileg 30%-kal növelve a hőelvezetés teljesítményét az előző generációhoz képest.


[+]

A hátlapi kamerarendszer kikerült a bal felső sarokba, az 50 megapixeles Samsung GN5-ös szenzor kapott optikai képstabilizálást, a 8 megapixeles utraszéles látószögűt pedig egy szintén 50 megapixeles (JN1) egységre cserélték, ami mellett még mindig ott gubbaszt egy 2 megapixeles mélységszenzor. A hang továbbra is DTS:X minősítéssel sztereóban szól a megszokott minőségben, a rezgőmotor reszponzívabb lett, az érintésérzékeny játékvezérlők pedig megkapták az 8S széria RGB díszítését.


[+]

Nem hiányzik a 3,5 milliméteres jack, az NFC, a Bluetooth 5.3-as, WiFi-ből 7-es szabvány áll rendelkezésre, a Type-C port 3.2-es szabvány mellett Gen2-es átviteli sebességet tud és még infra vezérlő is lett. A memóriaopciókon kívül igazából egyetlen lényeges különbség van a két modell között: a Red Magic 9 Pro 6500 mAh-s telepet kapott 80 wattos gyorstöltéssel, a Pro+-t viszont 165 wattos teljesítménnyel lehet tölteni, de csak 5500 mAh maximális kapacitás mellett.

A készülékekből több szín- és memóriavariáció lesz elérhető, az európai árak december 18-én várhatók, addig csak miheztartásképpen: a legolcsóbb ajánlat a 9 Pro fekete színben, 8/256 GB-os memóriacsomaggal 216 ezer forintnak megfelelő jüanért, a legdrágább kiszerelés pedig értelemszerűen a 24 GB/1 TB-os, fekete 9 Pro+ 344 ezer forintnyi helyi pénzért. A Pro+-ból egyébként az áttetsző hátlappal szerelt modellek 16/512 GB-os csomagban kaphatók 295 ezer forintos átszámolt áron, a sima 9 Pro-ért pedig 265 ezer megfelelő pénzt kell adni ugyanekkora kiszerelésben, ha szeretnénk látni a beltartalmat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés