Itthon is elindult a One UI 3.0

Az S20-családra már el is indult az új rendszer, itthon is több felhasználó találkozhatott már a frissítést jelző ablakkal, és a jóval transzparensebb kezelőfelülettel..

Amerika után a Samsung most már a végfelhasználóknak is kiadta a One UI 3.0-at, ami nem mellesleg Android 11-frissítéssel együtt érkezik a támogatott készülékekre.


[+]

Változott a kezelőfelület megjelenése, kicsit átláthatóbb lett minden, az értesítési függöny pedig kapott egy áttetszőséget, és beállíthatjuk, hogy alapértelmezetten csak kis kártyákon, vagy részletekkel együtt jelenjenek meg a notik. Elővehető továbbá egy értesítési előzménylista, az elmúlt 24 órára. Adhatunk áttetszőséget a gyári widgeteknek is, hogy még többet tudjunk élvezni a háttérképünkből. A hangerőszabályzó a jobb oldalra került felülről, ez azért is hasznos, mert így a hangerőgombok mellett lehet látni, hogy épp merre állítottunk.

One UI 2.0 (bal oldal) és One UI 3.0 (jobb oldal)
One UI 2.0 (bal oldal) és One UI 3.0 (jobb oldal)

Lett duplakoppos altatás az ébresztés mellé, a hívóképernyő is megváltozott valamelyest, a zárképernyős widgeteken keresztül pedig a korábbinál több funkciót érhetünk el. A zárképernyőn egyébként színesről szürkeárnyalatosra váltott a tárcsázó és a kamera apró ikonja, ezzel párhuzamosan pedig valamennyire áttetsző lett ez is.


[+]

Beállítható személyes és munkahelyi profil, a kameraszoftverbe pedig AI megoldás került a nagyítás minőségének javításához is. Fejlődött a digitális jóllét, az új rendszer már arról is tájékoztat minket, hogy mennyiszer vettük elő a mobilt autózás közben. A lényeg mindenesetre, hogy a frissítés Európában, sőt, Magyarországon is elindult, az FE kivételével a teljes S20-családra, persze ez függ attól is, hogy milyen régiójú vagy hálózatfüggőségű az eszköz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés