Jobb a snapdragonos S22 Ultra kamerája, mint az exynososé?

Az egyik online publikáció szerint igen, és nem ez az egyetlen különbség.

Rekord negyedév áll a Samsung mögött, nem kis részben a Galaxy S22 család sikeres startjának köszönhetően, ám a pénzügyi remekelés nem egyenlő tesztelői vagy vásárlói elégedettséggel, és bár a S Pent visszacsempésző S22 Ultra sok szempontból a piac legtöbbet kínáló mindenese, bőven találtunk csiszolásra váró hibát, ami a felület vagy jó pár 3D játék teljesítményét, esetleg a képfeldolgozás minőségét illeti.


[+]

Aztán jött a GoS botrány, és kiderült, hogy a komolyabb melegedés és fogyasztás visszafogása érdekében nyúl bele a One UI felület a teljesítménybe annyira, hogy még honlapunk görgetése is dadogott, nem beszélve a Twitter szaggatásáról, és egyelőre a teljesítménygondokat a Samsung apránként toldozza-foldozza. Ez egyébként vonatkozik az európai Exynos 2200-as és a nemzetközi Snapdragon 8 Gen 1-gyes modellekre egyaránt, ám ez előbbi egyéni problémája játék közben az, hogy az AMD-vel közösen fejlesztett, vadi új Xclipse 920 GPU-ra a fejlesztők egyszerűen még nem optimalizáltak, és a relatív alacsony eladási darabszám mellett kérdéses, hogy a korábbi címek képkockasebessége vagy grafikai minősége egyáltalán előrelép-e idővel. A PhoneArena szerint pedig még kamerában is van eltérés a két modell között.


[+]

Ez nem feltétlenül más lencsék vagy szenzorok, hanem más képfeldolgozó egységet és ahhoz igazított algoritmust jelent. A PhoneArena hozzájutott egy exynosos és snapdragonos S22 Ultrához is, és úgy találta számos kattintás után, több véleményt meghallgatva, hogy a mifelénk forgalmazott exynosos készíti a kevésbé előnyös fotókat. A különbség nem nagy, de avatatlan szemnek is nyilvánvaló, hogy a snapdragonos szemrevalóbb telítettséggel, ügyesebb zajkezeléssel/élesítéssel és több csettintésre méltó albumképpel áll elő ugyanarról a témáról, állítja az oldal.


[+]

Mi ezúttal is azt fűznénk hozzá, hogy nincs drámai eltérés S22 és S22 között, viszont csak úgy tűnik annyi év után, hogy az exynosos közönség húzza a rövidebbet, a Samsung rajongói oldal, a SamMobile a 2200-at pedig egyenesen at utóbbi idők legrosszabb Samsung chipjének titulálta. Ám hiába a petíciók és az észrevételek, úgy tűnik: a kétlaki chiphasználat marad, és a közelmúlt alapján az ebből fakadó problémák is.


[+]

Szerencsére ezek egy részére folyamatosan érkeznek a hibajavítások, épp az összképpel van a gond, mert amikor egy tokon, töltőn és fülesen spóroló iPhone a vékony pakkért cserébe perfekt módon optimalizált rendszert és ökoszisztémát, kiegyensúlyozott hardveres teljesítményt, hosszú üzemidőt és régiótól függetlenül kiszámítható, minőségi kameraszettet kínál, a legfőbb rivális sok szempontból ennek csak a látszatát adja. Használat közben ugyanis előjön számos hátrány, és bár nem tudjuk, hogy milyen az élet snapdragonos S22 Ultrával, azért meglepő, hogy ugyanazokra a bakikra, amire mi és a vásárló közönség is rábukkant, arról sok másik online publikáció és teszt hallgatott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés