Kapott némi pluszt a Nokia C20

A Nokia C20 Plus több rendszermemóriával, nagyobb akksival és dupla kamerarendszerrel száll versenybe.

A  Nokia nagyon próbálkozik a legalsó szegmensben, de a gyenge hardverkörnyezetre optimalizált Android Go ellenére is nagyon nehezen tud összehozni olyan eszközt, ami átlépi a használhatóság határát. Mondjuk másoknak sem nagyon sikerült, de azért ott van egy Realme C3, Realme C21 vagy Alcatel 1SAlcatel L3 és Alcatel 1B, ami jóval kellemesebb felhasználói élményt nyújt, meglepő módon kevesebb pénzért, mint a februárban bemutatott Nokia 1.4, az 1B kis híján fele annyiért.


[+]

Nagyon olcsó készüléket még mindig nagyon nehéz gyártani, főleg reális végfelhasználói áron, de a Nokia azért rendületlenül igyekszik. Jelen esetben a Nokia C20 kicsit feljavított változatával. Az Android 11 Go rendszerre épülő C20 Plus annyiban különbözik, hogy a Unisoc SC9863A lapkakészlet mellé már 3 GB rendszermemória jár, a 32 GB belső tárhely pedig itt is 256 GB-ig bővíthető microSD kártyával.

[+]

Raktak még egy kamerát a hátlapra, így kör alakú panelen már egy 8 és egy 2 megapixeles mélységszenzor áll rendelkezésre és nagyobb lett az akkumulátor (4950 mAh), az extrák listája viszont itt véget. Megmaradt a 6,5 hüvelykes, HD+ felbontású IPS panel, a jack csatlakozó, de a microUSB portot még mindig nem sikerült lecserélni. Kínában ez a konstrukció 31 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, ami már ott sem igazán számít különösebben kedvezőnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Android Go-val még olcsóbb lehet a Realme C21

    A C21 elfogadható belépő szintű alternatívának bizonyult, ez a modell kaphat most új lapkakészletet és Android Go rendszert.

  • Június 11-én jön a Nokia C20 Plus

    Az áprilisban leleplezett C-széria most bővül először, méghozzá egy Plus verzióval: csodát azonban nem szabad várni tőle.

  • Nokia 1.4 - ettől féltünk

    Ennél egyszerűbb okostelefon manapság nincs. Az elavult hardvert valamelyest kompenzálja az Android Go, de a nyitóár ismét nagyon túlcsúszott.

  • Alcatel 1B (5002H) - egy B-terv

    Az Alcatel 1B a legalsó kategóriában próbál up to date alternatívát nyújtani azoknak, akik a lehető legalacsonyabb áron szeretnének már okosnak mondható eszközt beszerezni. Az Android Go rendszer jó választás volt, de csodára nem érdemes számítani.

Hirdetés