Keleten a helyzet változatlan

A gyártók rangsora a piaci részesedés tekintetében nem változott itthon, növekedést pedig csak a világelső Samsung nem tudott felmutatni.

A Xiaomi a tavalyi első negyedévben utasította maga mögé a világszinten második helyet elfoglaló Apple-t a magyar piacon, a pozícióját pedig továbbra is tartja. A brand 21%-os piaci részesedést tud felmutatni 2022 Q1-ben, éves viszonylatban ez nem csekély, 45%-os növekedést jelent. Ennél már csak az Oppo teljesített jobban a tavalyi megegyező időszakhoz képest, ez számokban 3%-os tortaszeletet és 1396%-os pluszt jelent.


[+]

A Samsung továbbra is betonbiztosan tartja az első helyet a 16%-os mínusz ellenére is, az alvégen viszont jelentősen átrendeződött a felállás az LG kapitulációja és a Huawei térvesztése következtében. A TCL az OEM készülékekkel feltornázta magát a top 5-be, ami annyiban érdekes, hogy a Nyugat- és Közép-Kelet Európában negyedik, illetve ötödik helyet elfoglaló, errefelé 109%-os erősödést produkáló Realme itthon egyelőre nem tudott toplistás helyet szerezni.

Előzmények

Hirdetés