Képeken a Fairphone 5

A forma kicsit változik, az otthoni szerelhetőség opciója megmarad.

Szeptemberben lesz két éve, hogy a Fairphone 4 piacra került, az Android Authority által közölt, a lap szerint megbízható forrásból megszerzett hivatalos képek tanúsága szerint pedig nem kell sokat várni arra, hogy a Fairphone 5 piacra kerüljön. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Fairphone 4-es életciklusa véget ért, a gyártó öt év garanciát és ugyanennyi szoftveres támogatást ígért a készülékhez, hasonlóakat várhatunk majd az 5-ös modelltől is.

Ezek az első képek a Fairphone 5-rőlEzek az első képek a Fairphone 5-ről Ezek az első képek a Fairphone 5-ről (forrás: Android Authority) [+]

A fotókból kiderül, hogy némileg változik a forma, főleg a kijelző körül lesznek látványosabb újítások. Egyrészt vékonyodik a keret a panel körül, másrészt a csepp formában a megjelenítőbe lógó előlapi kamera helyét a hole punch nevű lyukasztott megoldás veszi át. Az ujjlenyomat-leolvasó továbbra is oldalt kap helyet, nem pedig a kijelzőben, ebből lehet arra következtetni, hogy OLED helyett LCD-vel lesz dolga a vásárlóknak az idei modellben is.

(forrás: Android Authority) [+]

Más helyre kerül a SIM- és microSD kártyáknak helyt adó foglalat — az akkumulátor eltávolítása nélkül nem lehet őket kivenni —, illetve új színeket kap a műanyag hátlap, köztük egy félig áttetszőt. A keret némileg íveltebb lesz, más külső változást viszont nem igazán látni, a kamerák elrendezése és száma változatlan, ahogy a levehető hátlap és a cserélhető akkumulátor is marad. 3,5 mm-es jack csatlakozó nem látható a képeken, de ez nem új, már a Fairphone 4-ről is hiányzott.

(forrás: Android Authority) [+]

Egyelőre arról nincs információ, hogy a telefon mikortól és mennyiért lesz megvásárolható, és az is ködös egyelőre, hogy a holland cég marad-e az öt évig tartó támogatásnál, esetleg hosszabbat biztosít majd. 2021-ben a Fairphone 4-et ősszel mutatták be, ez alapján idén is várhatunk egy szeptemberi startot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés