Körvonalazódik a Fairphone 5 hardvere

A Geekbench adatbázisában tűntek fel a telefon teszteredményei.

Egyre közelebb a Fairphone 5 startja, erre elehet következtetni legalábbis abból, hogy júniusban renderképek szivárogtak ki a készülékről, most pedig megjelent a Geekbench 6 teszteredményei között egy Fairphone FP5 nevű eszköz 1131 és 2985 ponttal az egy- és többszálas teszten. A név alapján egyértelműnek tűnik, hogy a holland gyártó egy új készülékéről van szó, ez az adatok szerint 8 GB memóriával, Android 13-mal és egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon rendszerchippel járta meg a tesztet.

A Fairphone 5 eredményei a Geekbench 6 teszten
A Fairphone 5 eredményei a Geekbench 6 teszten (forrás: My Smart Price) [+]

A mobil által használt SoC Lahaina fedőnév alatt dolgozik, ezt a Qualcomm gyakran használta már a korábbiakban is még be nem mutatott chipek esetén. A Fairphone 5-ben a Snapdragon 782G dolgozhat, amiről a Geekbench alapján annyit tudni, hogy 1 + 3 + 4-es CPU konfigurációt használ majd, a csúcsteljesítményért felelős magot 2,71 GHz-re skálázva, illetve mellé Adreno 643-as GPU intézi majd a grafikai feladatokat. A tavaly novemberben bemutatott lapkáról viszont azért több infónk is van, lényegében egy átnevezett, a Prime mag teljesítményét 0,2 GHz-el felskálázó Snapdragon 778G Plus a 782G, 6 nanométeres node-on készülve, három 2,2 GHz-es  Kyro 670 Gold és négy 1,9 GHz-es Kyro 670 Silver maggal. Megvan a benne a 200 megapixeles kamerákat is kezelő ISP, a Wi-Fi 6 szabványt és 5G-t kezelő X53-as modem, és a QC 4-es gyorstöltési szabvány támogatása.

A Fairphone 4-et a holland gyártó anno 6 és 8 GB memóriával kínálta, idén kieshet a 6 GB-os modell a kínálatból. Ami változatlan maradhat, az a hosszú terméktámogatás, a holland cég állítólag öt év garanciát és támogatást ad majd az új modellhez is, ahogy a korábbi készülékeivel is tette.

Azóta történt

  • Hivatalos a Fairphone 5

    Korábban már megismerhettük a hardvert és láthattuk a telefont is, most hivatalos megjelenési dátumot és árat kapott.

Előzmények

Hirdetés