Bevetésre kész a Synaptics képernyőbe építhető ujjlenyomat-olvasója

Preferencia kérdése, hogy az okostelefon előlapján vagy a hátlapján van-e az ujjlenyomat-olvasó „jobb helyen”, az mindenesetre alapelvárás, hogy a biometrikus védelem a kényelemmel legyen összehangolva. Ám sem a Galaxy S8 hátlapi, túl magasra csúszott leolvasója, sem előlapi íriszleolvasója nem a legpraktikusabb a OnePlus 5T mutatóujjra eső leolvasójával vagy a nagyobb térben, infralámpa fénye nélkül működő arcalapú azonosításával összevetve.

Színvariációból több van, viszont az összes Galaxy S8 és Galaxy S8+ előlapja fekete
Az S8 képernyőjébe tervezhették eredetileg a végül hátrakerült leolvasót: a home gomb mindig látható és nyomásérzékelő van alatta [+]

A Samsung rajta van a dolgon: a Galaxy S9 állítólag továbbfejlesztett íriszleolvasóval érkezik, bár egyelőre minden jel arra mutat, hogy az ujjlenyomat-olvasó marad a hátlapon, csak a kameralencse alá kerül. Némi reményt kelthet ugyanakkor az egyik biometrikus szenzorokért felelős beszállító, a Synaptics sajtóközleménye, amely bejelentette: elsőként kerül az egyik nagy mobilgyártó készülékeibe képernyőbe építhető ujjlenyomat-olvasója, a technológia ugyanis tömeggyártásra készen áll. A közlemény ugyan nem konkretizálja a Samsungot, egy mondat ugyanakkor meglehetősen nehezen félreérthető célzást tesz a koreaiakra.

Egy Galaxy S9 koncepciókép
Egy Galaxy S9 koncepciókép (forrás: GizBot)

„Az új Synaptics Clear ID optikai ujjlenyomat szenzorok egyérintéses, nagy felbontású leolvasást tesznek lehetővé az infinity displayjel szelelt, gomb- és kávamentes, védőüveggel borított okostelefonok esetében.” Mint ismeretes, a Samsung a Galaxy S8 óta illeti 18,5:9-re nyúlt AMOLED paneljeit Infinity Display fantázianévvel, persze maga a Synaptics bejelentése még nem garantálja, hogy a koreaiak beépítik azt a Galaxy S9 párosba. A beszállító egyébként megjegyzi fejlesztése előnyei között a nedves környezetben történő működést, és még az Apple-nek is odaszúr, a 3D arcleolvasásnál kétszer gyorsabb biometrikus azonosítást ígérve a Clear ID FS9500-tel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés