Két Andromeda eszköz is készülhet

Bár rövidtávon kétségtelenül a Pixel készülékektől és az Android 7.1-től lesz emlékezetes október negyedike, a következő hónapokban és években gyakran fogjuk hallani az Andromeda szót a szakértők szerint, ez lehet ugyanis a régóta várt, Androidot és Chrome OS-t egyesítő, új Google platform neve. Tegnap még annyit sikerült megtudni, hogy a színfalak mögött a Google állítólag a Nexus 9-en tesztelgeti a korai fázisban lévő rendszert, ami a lebegő ablakos módot is alapvetővé teheti. A mai adalékanyag azt nem árulja el, hogy ezzel a táblagéppel mutatja-e majd meg a keresőóriás az Andromedát a jövő heti eseményen, viszont két olyan ketyere is szóba került, amelyek már az új rendszerrel startolhatnak el.

Az Andromeda átalakítható laptop fantáziarajza
Az Andromeda átalakítható laptop fantáziarajza (forrás: AndroidPolice) [+]

Az AndroidPolice több forrás alapján is úgy tudja, hogy az egyik a Pixel 3 becenevű, átalakítható laptop lehet, 2017 harmadik negyedévében piacra kerülve. A Chrome OS amúgy is alapvetően laptop formában terjedt el, az Android pedig elsősorban az érintőkijelzős eszközökön népszerű. A sokat emlegetett Huawei Nexus 7P táblagép lehet a másik, a mobilvilághoz közelebb álló andromedás referenciakészülék. A Pixel 3 állítólag Bison munkacímen fut a Google főhadiszállásán, és egy 12,3 hüvelykes, ultravékony laptopról lehet szó, érintésalapú alternatív működéssel. Szóba került az Intel m3-as és i5-ös processzorcsaládja, a 32 és 128 gigabájtos tárhely, illetve a 8 és 16 gigabájtos RAM modul, bár ezek alighanem nagyon korai specifikációk, hiszen még a prototípus fázis is odébb lehet.

A kiszivárgott Chromecast Ultra
A kiszivárgott Chromecast Ultra (forrás: VentureBeat) [+]

A Bison két USB-C portot, egy 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetet, sztereó hangszórókat, négy mikrofont, ujjlenyomat-olvasót és tízórás használatot biztosító akkumulátort kapat. A végcél állítólag a 10 milliméteres vastagságon belül maradás, összecsukott állapotban. A Bison 800 dollárért kerülhet majd piacra, ám aligha mutatja meg magát október 4-én, ahol az Andromedáról is csak kevés információ derülhet ki. Lesz viszont két Pixel telefon, egy Google Home, egy Google WiFi és egy Daydream View eszköz, illetve a 4K tudással bővülő, fent látható Chromecast Ultra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés