Kettő A2-ből lehet választani

A Redmi legolcsóbb, Android 12 Go rendszerű modellje kétféle verzióban mutatkozott be.

A kettő között pedig mindössze az ujjlenyomat-olvasó a különbség, ami a Redmi A2 Plusba jutott, a Redmi A2-be pedig nem. Egyébként mindkét készülék Helio G36-tal dolgozik, ami a MediaTek legfrissebb belépő szettje. Kár, hogy a Redmi nem használta ki a lapka azon előnyét, hogy már támogatja az Android Go legfrissebb verzióját, így a két A2 sajnos a 13-as verzió helyett Android 12 Go rendszerrel mutatkozott be.

Redmi A2
Redmi A2 [+]

Rendszermemóriából 2 vagy 3 GB áll rendelkezésre az eMMC 5.1-es fajtából, a 32 GB-os LPDDR4x szabványú belső tárhely viszont akár 1 TB-ig bővíthető. A 20:9 képarányú megjelenítők 720 x 1600 pixeles felbontást hoznak 6,52 hüvelyken, megfelelő szenzor hiányban automatikus fényerőszabályozás nélkül. Ebbe egy 5 megapixeles szelfikamera cseppen, a hátlapon pedig 8 megapixeles egység dolgozik egy QVGA segédszenzorral, az A2 Plus esetében errefelé ujjlenyomat-olvasót is találunk.

Redmi A2 Plus
Redmi A2 Plus [+]

A 3,5 milliméteres jack csatlakozó nem maradt le, van FM-rádió, a microSD kártya külön helyet kapott a két nanoSIM slot mellett, az 5000 mAh-s akkumulátort viszont csak 10 wattos teljesítménnyel, microUSB porton keresztül lehet tölteni, a szenzorok közül pedig csak egy gyorsulásmérő fért a keretbe. Főverzióról nem volt szó, de biztonsági frissítéseket két évig kapnak majd a készülékek. Az árat és az elérhetőséget egyelőre nem tette közzé a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés