Kihúzhatod, csak ne csukd össze!

Új rollable-t mutatott be a Tecno, ami ezúttal nem foldable.

Foldable néven fut az összehajtható képernyős kütyükategória, és rollable néven illetik a kihúzható és/vagy feltekercselhető képernyős megoldásokat, amelyek persze mobilformában még nem jutottak el a polcokig.


(forrás: GSM Arena) [+]

A Tecno fejlesztőcsapata ezt a két műfajt ötvözte a Phantom Vision V koncepciókészülékkel, a Phantom Ultimate viszont dobja a zsanért és az összecsukható kivitelt, cserébe közelebb lehet a prototípus a végtermékhez. A újdonság 6,55"-es képátlóból 7,11"-re húzható ki, ami nem nagy méretnövekedés, a motor ezt viszont villámgyorsan, 1,2 - 1,3 másodperc alatt letudja.

A kis képernyőnagyítás is nagy dolog, kihúzva pedig 1596 x 2296 pixelből gazdálkodhat az, akinek a kezébe kerül a belső használatra szánt Phantom Ultimate, LTPO AMOLED technológiájú képernyőn legeltetve szemeit.


(forrás: GSM Arena) [+]

Csukva meglehet az egykezes használat, 9,93 milliméteres vastagságon pedig egyáltalán nem vészesen vaskos a prototípus. A működő koncepció persze ezúttal sem garancia a közeljövőben megvásárolható végtermékre, viszont úgy is lehet nézni, hogy nincs különleges formájú készülék prototípus nélkül, úgyhogy kétesélyes a dolog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tecno

Előzmények

Hirdetés