Kirakja a Geekbench az elmúlt négy év Galaxy S-einek a szűrét

A Samsung GOS programja körül felmerült teljesítménymanipulációs vádak miatt törölték az S10 és az újabb modellek eredményeit.

Múlt héten felháborodott fórumozók lepték el a Samsung oldalait Koreában, miután kiderült, a gyártó által annak bizonyos okostelefonjaira előre telepített Game Optimization Service nevű programja korlátozza a mobilba szerelt processzor teljesítményét nem indokolt esetekben is. A Samsung szerint az indokolt eset az, amikor játékprogram fut, a GOS pedig megelőzi a telefon túlmelegedését és az akkumulátor gyors merülését. Ennek ellenére a GOS tízezernél is több alkalmazás alatt korlátozza a hardvert, kivéve a szintetikus mérőprogramokat. A Samsung ígéri, hamarosan egy frissítéssel manuálisan kikapcsolhatóvá teszi a dolgot.

A Geekbenchnél ennek hatására úgy döntöttek, eltávolítják a nyilvánosan kereshető adatbázisukból az elmúlt négy év Galaxy S-szériás termését, mivel hamisnak tekintik az eredményeiket. “A GOS alkalmazásazonosítók és nem az alkalmazás viselkedése alapján fogja vissza a gyeplőt a hardveren, ezt pedig benchmark manipulációnak tekintjük” — közölte a Geekbench az Android Police kérdésére. Ez az egész nem azt jelenti, hogy a Samsung telefonokon ezentúl nem lehet majd futtatni a Geekbench programot, csak azt, hogy a teljesítményértékelés eredményeinek nyilvánosan  átjárható könyvtára nem lesz elérhető az érintett modelleknél.

A Geekbench jelenlegi szabályzata szerint a Galaxy S10, a Galaxy S20, a Galaxy S21 és a Galaxy S22 telefoncsaládokat, beleértve az S10E-t, valamint az összes Ultra és FE modellt is végleg kirakják a keresőből, eredményeik akkor sem kerülhetnek vissza, ha a gyártó által ígért kapcsoló megérkezik a rendszerbe. A Geekbenchnél korábban is csináltak már ilyet, a OnePlus, a Huawei és a Xiaomi bizonyos telefonjait is törölték már a publikus rendszerből.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés