Kitűnő első negyedévre számít az LG

Története második legjobb negyedévével zárta az LG 2017-et, és a lendület bőven kitartott 2018 elejére is: a gyártó előzetes kalkulációi szerint az első három hónap összesített árbevétele 15,1 billió koreai wonnál állt meg (3,6 billió forint), a működési nyereség pedig 1,1 billiónál (263 milliárd forint). Az árbevétel a tavalyi eredményekkel összevetve 3,2%-kal nőtt, a működési nyereség pedig 20,2%-kal, ami azt jelenti, hogy 2009 óta ez lehet a gyártó legsikeresebb első pénzügyi negyedéve. A végleges és pontosított adatok a hónap végére várhatók.

LG V30S+
LG V30S ThinkQ [+]

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az eredményekért nem az okostelefonos szegmens felel, sőt: a Q1 lehet sorban a negyedik olyan három hónap, amelyben a mobilos üzletág veszteségesnek bizonyult, írja a Reuters. Kifejezetten jól fogytak ellenben az LG OLED és olcsóbb LCD tévéi, azaz az otthoni és szórakoztatóelektronikai szegmens továbbra is a profitok legfőbb motorja. Ami a mobilos divíziót illeti a folytatásban, új csúcstelefonnal nem, csak a ráncfelvarrt V30S ThinQ-val van jelen az LG a zászlóshajó piacon. Igaz, a minap megemlített G7 ThinQ akár ebben a hónapban befuthat, lehetséges notchcsal a képernyő tetején. Az persze kérdéses, hogy az új zászlóshajó eredményei meglátszanak-e majd a második negyedéves mutatókban, avagy az eladások inkább a harmadik negyedéven lendíthetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • Még tavasszal befuthat az LG G7

    Áprilisra várja a G6 folytatását koreai források alapján a PhoneArena, egy sima és egy Plus utótagú modellel.

  • Júniusban érkezhet az LG G7

    Az LG idei csúcsmodellje minden jel szerint nem az MWC-n várható, előfordulhat, hogy nem is ezen a néven, viszont a nyári premier valószínű.

  • LG V30 - vezércsel

    A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

Hirdetés