Könnyű telepcsere egyszerűsítheti a hajlítható Galaxyk javíthatóságát

Dél-Koreai vizit erősíti meg az akkumulátor könnyebb eltávolítását.

Egy sor innovációval készül a Samsung a Galaxy Z Fold5 és Z Flip5 esetében, ám a méregdrága és roppant kényes, hajlítható képernyős műfajban a hardveres-szoftveres változtatások mellett a küllemen, a tartósságon és a javíthatóságon legalább akkora hangsúly van, vagy legalábbis kellene, hogy legyen. A Samsung újdonságai állítólag új zsanérral, kevésbé látható gyűrődésmintával és a víz mellett por elleni védelemmel érkeznek. Ezzel a hajlítómechanizmus és az aktív komponensek védelme is tovább nőhet.

A Z Fold5 két akkumulátora a SafetyKorea tesztasztalán
A Z Fold5 két akkumulátora a SafetyKorea tesztasztalán

Egy dolognak viszont garantáltan véges az élettartama: az akkumulátorok pár száz teljes töltésciklus után elfáradnak és cserélni kell, és különösen nehéz egy finommechanikailag kényesen összerakott foldable cuccban a telepcsere, főleg garancián túl és házilag. A GalaxyClub ugyanakkor rábukkant az EB-BF946ABY kódjel alapján a Galaxy Z Fold5 két telepére az ITM Semiconductor és a Ningde Amperex logójával, és megpillantható a képeken egy apró, kiálló szalag, amit megragadva és meghúzva könnyen és sértetlenül lehet kihúzni a veszélyes kémiai anyagokat és feszültség alatt álló energiatárolókat foglalatukból.

A Z Flip5 két akkumulátora a Safety Korea lencséi előttA Z Flip5 két akkumulátora a Safety Korea lencséi előtt A Z Flip5 két akkumulátora a Safety Korea lencséi előtt [+]

Az EB-BF731ABY kódjelű telep is megfordult a SafetyKorea laborjában, amely a Z Flip5 egyik akkumulátora. Ezúttal a második telep 971 mAh-s az előd 1040 mAh-jával szemben, ám ez nem jelenti azt, hogy az teljes kapacitás csökkenni fog. A Z Flip5 bevizsgált akkumulátorait az Amperex gyártotta.

Előzmények

Hirdetés