Számháború nyílt flipes fronton

A gyártók egyre nagyobb külső kijelzővel igyekeznek lenyűgözni a felhasználókat.

A kagyló formátum kétségtelen előnye, hogy alapvetően adott egy telefon méretű és formájú eszköz, amit aztán összecsukva meglehetősen kompakt formában tárolhatunk, a külső kijelző pedig lehetőséget ad arra, hogy tényleg csak szükség esetén vegyük igénybe a szignifikánsan nagyobb fogyasztású, teljes értékű belső megjelenítőt. Erre, mondjuk értesítésmegjelenítésre vagy a médialejátszó kezelésrére alapvetően a kisebb formátum is megfelelő, de a többfunkciós felhasználásnak értelemszerűen jót tesz a nagyobb méret.

Még ennél is nagyobb külső kijelzőkre számíthatunk. (Oppo Find N2 Flip)
Még ennél is nagyobb külső kijelzőkre számíthatunk. (Oppo Find N2 Flip)

Úgyhogy az Oppo nem is vacakolt, első flipes modelljét kiemelkedő méretű külső megjelenítővel szerelte, amivel jelenleg vezeti a számháborút. A sereghajtó a Huawei a P50 Pocket 1,04 hüvelykes, kör alakú egységével, amit az első Samsung Galaxy Z Flip követ 1,1 hüvelykkel, majd a következő generációk 1,9 hüvelykes külső kijelzővel. A Motorola Razr tartja magát a 2,7 hüvelykes megoldáshoz, ide robbant be a Find N2 Flip 3,2 hüvelykes panellel, ami tulajdonképpen már nem sokkal kisebb, mint az első, érintőképernyős okostelefonok komplett kijelzője. Sőt. BlackBerry Curve 9380, Samsung Galaxy 3 vagy Galaxy Omnia, HTC Wildfire S, Sony Xperia Tipo, LG Optimus L3, szóval majdnem a teljes 2010-2011-es kínálat.

A Samsung Galaxy 3 komplett megjelenítője 3,2 hüvelyk volt.
A Samsung Galaxy 3 komplett megjelenítője 3,2 hüvelyk volt.

A Samsung idén a Galaxy Z Flip5-tel tervez rálicitálni a mezőnyre. Ross Young, a Display Supply Chain Consultants vezérigazgatójának tudomása szerint a külső panel nagyobb lesz, mint 3 hüvelyk, az IceUniverse pedig azzal egészíti ki az információt, hogy konkrétan nagyobb, mint az Oppo Find N2 Flip panelje, tehát több, mint 3,2 hüvelyk. A Samsung új kagylótelefonja várhatóan valamikor nyár végén mutatkozik be, de addig még a Vivo is szót kérhet az X Flippel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés