Körbeérhet a Mate 30 Pro védőüvege

A szokásosnál is ívesebb lehet az őszi Huawei csúcsmasina két védőüvege, szinte körülölelve a fémvázat.

Az Ice Universe kéminformáció és kémfotó-szivárogtatásra szakosodott Twitter-csatorna érdekes képet tett közzé: jobbra állítólag a Mate 30 Pro képernyővédő üvege látható, méghozzá jókora ívvel a szélein. Ez azt jelentheti, hogy ha hátul hasonló megoldást alkalmaz a Huawei, az üvegborítás lényegében körülölelheti az egész fémvázat.

A Mate 30 Pro állítólagos előlapi védőüvege (jobbra)
A Mate 30 Pro állítólagos előlapi védőüvege (jobbra) (forrás: Ice Universe) [+]

Ez mindenképpen szokatlan volna, és kevés hely maradna a billentyűknek, a GSM Arena szerint arról azonban nincs szó, hogy a képernyő is tovább kanyarodna a szokásosnál, bár a fenti megoldással még kevesebb káva maradna oldalt. Ami a Mate 30 Prót szemből illeti, jelenleg a kameralukas szelfimegoldás a legnépszerűbb a tippelők körében, míg egy állítólagos hátlapi üvegfotó kör alakú kameraelrendezésre utal. A lenti renderkép egyelőre csak a felhasználói fantázia szüleménye, a gombok mindenesetre a bal szélen a helyükön vannak.

A Mate 30 Pro felhasználói rendszerképe a Mate 20 Pro mellett
A Mate 30 Pro felhasználói rendszerképe a Mate 20 Pro mellett (forrás: PhoneArena / Weibo)

A szokásos kérdéskörökön túl (küllem, hardver, kamerák) egyébként az is lázban tartja a mobilpiacot, hogy a Mate 30 család megjelenhet-e Androiddal és Google-csomaggal, illetve mi lesz a helyzet a szerteágazó amerikai komponensekkel és licencekkel, amelyek nélkül jelen pillanatban nem nagyon készülhet okostelefon. Egyelőre nem világos, hogy Donald Trump békéltető kijelentése után mely amerikai vállalatokkal kereskedhet a sencseni gyártó, és milyen korlátozásokra, fennakadásokra számíthat. Jelenleg változatlanul rajta van a híres-hírhedt feketelistán, azaz az amerikai cégek csak nehezen beszerezhető külön engedéllyel üzletelhetnek.

Előzmények

Hirdetés