Köralakú kameranégyessel jön a Mate 30 Pro?

Az első felhasználói renderkép kiszivárgott hátlapi védőüveg alapján képzelik el az ősszel esedékes Huawei csúcskészüléket.

Egyelőre senkinek nem világos, hogy a gyakorlatban pontosan mit jelent Donald Trump amerikai elnök hétvégi nyilatkozata, miszerint az amerikai cégek újra kereskedhetnek a Huawei-jel, amennyiben ez nem jár nemzetbiztonsági kockázattal. A héten mindenesetre azt az információt kapták az amerikai kereskedelmi minisztérium hivatalnokai, hogy a gyártó továbbra is az úgynevezett entity list tiltólistán van, és a szokásos módon kell a helyi cégek kérelmeit elbírálni az exporthoz, ami egyébként jó eséllyel a kérelem elutasításával jár.

A Mate 20 Pro hátlapi kameranégyese tavaly szokatlan volt, idén a Google-t és az Apple-t inspirálhatja
A Mate 20 Pro hátlapi kameranégyese tavaly szokatlan volt, idén a Google-t és az Apple-t inspirálhatja [+]

Egyelőre a Huawei is úgy készül, hogy előbb-utóbb teljes mértékben saját megoldásaira kell hagyatkoznia, a Google pedig hallgat, mindenesetre jó pár Huawei mobilra garantálják az Android 10 frissítést, és ha már a Mate 30 család belső tesztelés alatt áll, elképzelhető, hogy a feketelistától függetlenül, zöld robotos rendszerrel és részben amerikai komponensekkel piacra kerülhet.

A legenda: a Nokia Lumia 1020, kör alakú kamerarendszerrel
A legenda: a Nokia Lumia 1020, kör alakú kamerarendszerrel [+]

Persze várhatóan a következő hetekben derül csak ki, mi lesz a kínai-amerikai gazdasági háborúskodás végkimenetele, aminek az amerikai adminisztráció a hálózatkiépítésben is érdekelt Huawei-t helyezte a középpontjába. Sok szenátor és politikai vezető azért lobbizik mindenesetre Washingtonban, hogy az állítólagos biztonsági kockázatok miatt sencseniek végleg a listán maradjanak. Mindez látszólag nem befolyásolja a pletykákat és szivárgásokat, és egy korábban kiszivárgott hátlapi védőüveg alapján a négyzetes kameraelrendezést a Mate 30 Pro esetében kör alakú válthatja.

A Mate 30 Pro felhasználói rendszerképe a Mate 20 Pro mellett
A Mate 30 Pro felhasználói rendszerképe a Mate 20 Pro mellett (forrás: PhoneArena / Weibo)

Biztos sokak szíve megdobbant a Lumia 1020-ra asszociálva, bár azzal szemben nem egy, hanem négy lencse bukkanhat fel hátul, három különböző látószöggel, plusz egy ToF modullal. Bár az esztétika logikája azt diktálná, hogy középre a LED villanó, és ne egy lencse kerüljön, az a képen meglehetősen méretes, úgyhogy vagy tovább növeli a szenzor kiterjedését a gyártó, vagy középre kerül a P30 Pro periszkópos kamerarendszere – vagy a fenti, felhasználói elképzelésnek semmiféle valóságalapja nincs.

Azóta történt

Előzmények

  • Újra üzletelhet a Huawei amerikai beszállítókkal

    Találkozott és megbeszélt a kínai és az amerikai elnök, ezután Trump azt nyilatkozta, hogy a Huawei megint kaphat amerikai alkatrészeket. De még nincs lefutva a történet.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés