Küszöbön a Galaxy Fold új startja

Pontos dátum továbbra sincs, a Samsung Display alelnöke szerint mindenesetre készen áll az összehajtható kijelzős Galaxy a visszatérésre.

Tulajdonképp még épp jókor derült ki, hogy a Galaxy Fold hajlító mechanizmusával és kijelzővédő külső rétegével is vannak problémák, és bár a premier halasztása és a kiküldött tesztpéldányok visszakérése presztízsveszteség volt, a méregdrága készülék nem került csalódott vásárlói kézbe. Még mindig nem lehet tudni, hogy a vastag pénztárcájú és vállalkozó kedvű egyének mikor kaparinthatják meg a Foldot, mindenesetre a Samsung több kritikus ponton is változtatott, Kim Seong-cheol, a Samsung Display alelnöke szerint a problémákat pedig leküzdötték, úgyhogy készen áll a különlegesség a  megjelenésre.

A kijelző külső rétegén is változtattak az új premier előtt
A kijelző külső rétegén is változtattak az új premier előtt (forrás: MKBHD) [+]

Foglaljuk össze az alaptulajdonságokat: a szétnyitható szerkezet egy noccos, 7,3"-es AMOLED panellel bír belül és egy 4,6"-essel kívül. A Samsung a One UI-jal már felkészült a kijelző és képarány váltás kihívásaira, a Snapdragon 855 pedig ennek gyorsaságát hivatott garantálni, nem mellesleg 12 GB RAM és 512 GB-os tároló kíséretében. Öntotózásra 10 + 8, minden másra pedig 12 + 12 + 16 megapixeles kamerák állnak rendelkezésre, az utóbbi esetben három eltérő látószöggel. A 4235 mAh-s telep ígéretesen hangzik az üzemidő szempontjából, az 5G modem pedig a közeljövőt vetíti előre. Első körben várhatóan az ilyen hálózatokkal rendelkező piacokra látogat el a telefon/tablet.

Azóta történt

Előzmények

  • Tab S5 augusztusban, Galaxy Fold sokkal később?

    Snapdragon 855-tel és S-Pennel futhat be az idei Samsung csúcstablet, közben egyre messzebb csúszik az összehajtható telefon lehetséges piacra kerülése.

  • Így javít a Samsung a Galaxy Fold problémáin

    Koreai források szerint fontos változásokkal kívánja a Samsung garantálni a piacra szánt, hajlítható kijelzős ketyere problémamentes használatát.

  • Samsung: I Fold

    Minőségbiztosítási okokból elhalasztja a Samsung a Galaxy Fold piacra kerülését, ami általánosságban azt jelzi, hogy még küzdenek a gyártók a hajlítható kijelzőkkel.

Hirdetés