Lebeg az új iPad a billentyűzet felett

Sajátos tokkal, LiDAR szenzorral, dupla hátlapi kamerával és bivalyerős hardverrel futott be az iPad Pro aktuális, 11 és 12,9"-es változata

Ugyan a hivatalos sajtóesemény elmaradt, az Apple megtartotta online bemutatóját, noha a ma elstartolt termékek között nincs ott az iPhone 9, erre valószínűleg heteket-hónapokat kell még várni. Van viszont új MacBook Air, és két új iPad Pro – minket elsősorban az utóbbi érint.

A új termékvonal Magyarországon március 25-étől lesz elérhető, 11"-es képernyővel 325, 12,9"-en pedig 400 ezer forinton indítva 128 GB-os tárolóval, ami megüti a komolyabb ultrabookok árszintjét. Aki pedig a nagyobb modellből 1 TB-os változatot helyezi kosárba WiFi mellett mobiladat képességekkel, annak 660 ezer forintot kell előkészítenie, billentyűzet nélkül.

Márpedig a True Tone Liquid Retina kijelző mellett (2388 x 1688, illetve 2732 x 2048 pixel, 600 nites fénysűrűség) a külön megvásárolható, egyelőre itthon nem elérhető, 300 és 350 dolláros Magic Keyboard billentyűzet a kevés kávát felvonultató két modell érdekessége, könnyű felhelyezéssel, csatlakozással és állítással.


[+]

Az iPad Pro „lebeg” a tapipaddal szerelt billentyűzet fölött, és sokan fogják értékelni az extra magasságot, az iPadOS 13.4 pedig teljes értékű egér track pad támogatást ígér a még hatékonyabb munka érdekében. Ehhez az Apple Pencil támogatását is hozzá lehet csapni, igaz: még további 50 ezer forint befektetését igényli a szettbe, ami tokkal-vonóval az egymillió forintot is megközelítheti.

Persze tablet fronton az iPad mindig a maximumot nyújtotta, és megmaradt például a négy hangszóró, most már standard a Type-C port (jack kimenet nincs), akad mágneses és okos csatlakozó, kiszereléstől függően nanoSIM tálca és beépített eSIM, valamint 28,65, illetve 36,71 wattórás telep, 18 wattos gyorstöltéssel.

Az előlapra 7 megapixeles TrueDepth kamerarendszer került Face ID arcazonosítással, a hátlapra pedig 12 megapixeles főkamera, 10 megapixeles ultraszéles (125 fokos látószög), True Tone LED villanó és LiDAR szenzor, amely lézeres letapogatással képes a környezetét digitálisan reprodukálni – ez AR-műveleteknél jöhet jól. Aki persze csak videózna, az megteheti 4K-ban, 60 FPS-sel.

Adott a WiFi 6 támogatás 802.11a/b/g/n/ac/ax szabványokon és két csatornán, a Bluetooth 5.0, a mobilhálózatokra felkapcsolódó modellek pedig eSIM-mel és 4G LTE támogatással, illetve GPS vevővel is rendelkeznek. A hardver érdekes: az Apple A13 helyett az A12Z Bionic pörög a gépházban, a RAM méretét a gyártó nem árulja el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Hirdetés