Új koncepcióval próbálkozik a Samsung tablet fronton

A tabletpiac nincs könnyű helyzetben, az Apple nagyjából mindent felülmúl, de annak ugye ára is van.

Az  androidos tablet piac nincs könnyű helyzetben, főleg azért, mert nem igazán tud felmutatni értékelhető ajánlatot 100 ezer forint környékén, 130 körül pedig már iPad-et lehet szerezni, ami egyértelműen műfaji etalon, még ha régebbi modelleket veszünk is. Persze a szegmensnek a mobilok kijelzőjének méretnövekedése sem tett jót, de azért nem ártana, ha például aktuális hardvert és ne adj' isten extra funkciókat, csatlakozókat vagy bármit tudnának kínálni a gyártók, ami tényleg selling-point lehet.

Lenovo Yoga Smart Tab
Lenovo Yoga Smart Tab

A Lenovo Yoga Smart Tab kialakítása legalább ergonomikus és egyedi, de összességében nagyon szerény ajánlat, a komolyabb Samsung gépek már lényegesen többe kerülnek, komolytalanabbak pedig csak korábbi generációból elérhetők. A Huawei egyelőre régebbi modellekkel van jelen, bár a most bemutatott MediaPad korrekt holminak tűnik, itthon egyrészt biztosan nem 89 ezer forintba fog kerül, másrészt nem lesz rajta Google. Már, ha egyáltalán eljut idáig.


[+]

Szóval az van, hogy nem nagyon van értelmezhető ajánlat az alsó középkategóriában. Azt nem tudjuk, hogy a Samsung által bejegyzett szabadalom hova pozicionálja magát (és nem ekkora lesz), már amennyiben valódi termék lesz belőle, de legalább a koncepció friss. A Szellemi Tulajdon Világszervezeténél bejegyzett formaterv egyelőre csak a dizájnt körvonalazza, a beépített állvány viszont egy rakás lehetőséget rejt (extra portokat, variálható dőlésszöget), noha egyelőre csak sztenderd csatlakozókat látunk a tervrajzon.


[+]

A napokban felbukkant egy lehetséges alternatíva, de egyáltalán nem biztos, hogy április 27-én a Xiaomi egy Redmi tabletet is bemutat a Mi 10 újabb variánsa és a MIUI 12 mellett. A plakát eredete abszolút bizonytalan, a specifikáció szembetűnően erős az árhoz képest, nem nagyon hallottunk róla, hogy a gyártó amúgy tableten ügyködne, de pont nem lenne rossz, ha tévednénk és valóban érkezne egy ilyen eszköz.

Azóta történt

  • Huawei MatePad Pro - méretes HMS

    Billentyűzettel és mágneses tollal is kedvező nyitóár társul a Huawei új csúcstabletjéhez, de vajon megéri a spórolás a szűkös alkalmazáskínálatért, és a kevéssé tabletes EMUI-ért cserébe?

  • Két új tabletet mutatott be a TCL

    A 2020-as IFA egyik első termékbemutatóján a TABMAX és a TABMID névre hallgató táblagépeket ismerhettük meg.

Előzmények

Hirdetés