Lesz Oppo okosóra Google rendszerrel is

Pont a napokban jelent meg csendben Európában az Oppo első okosórája, ám az saját rendszert kapott, viszont csinálnak egy másikat is Wear OS-sel.

Az Oppo első okosórájának fantáziadúsan az Oppo Watch nevet adta a cég, erről sokáig úgy tudtuk, hogy nem jelenik meg Kínán kívül. Az Apple Watch formatervére erősen hajazó termék azonban Android platform köré épül, de alapvetően zárt rendszerű, Németországban 249 eurós áron kerül piacra.


[+]

Ugyanakkor viszont az Oppónál a jelek szerint úgy látják, hogy sokkal sikeresebbek lehetnek Kínán kívül akkor, ha egy már ismert platformot is megcéloznak, ez pedig a némiképp tetszhalott állapotban levő Wear OS, amely a Google okosórás platformja. Amikor bemutatták, akkor számos nagy cég beállt a rendszer mögé (Motorola, LG, Huawei), azóta viszont jellemzően a divatmárkák között találunk ilyen termékeket (Fossil), a többi gyártó vagy már nem foglalkozik a témával túlzottan (LG, Moto), vagy másik utat választott, mint a Samsung a Tizennel, vagy a Huawei a saját megoldásával. A Google nem is nagyon igyekszik a Wear OS-t frissítgetni, noha a platform alapvető funkcionalitása általában elég arra, amire egy átlagember használ egy okosórát.


(forrás: Oppo)

Az Oppo új órájáról egyelőre maga a gyártó tett közzé egy rövid animációt, amelynek alapján a formaterv nagy meglepetést nem ígér, kábé arra számíthatunk, mint amit az Oppo Watch nyújtott. Mást viszont egyelőre nem árultak el, a bemutató július 31-én várható, de van rá esély, hogy a korábbi órájuk hardverét és tudását használják majd, ami eSIM támogatást, AMOLED kijelzőt és némi vízállóságot is jelenthet, talán az árazást is barátságos szinten tudják tartani. Az viszont eléggé biztosnak tűnik, hogy az Oppo ezt a terméket nem Kínának szánja (hiszen ott a Wear OS-be épített seregnyi Google szolgáltatás nem elérhető), az európai offenzívát fontolgató gyártó jó eséllyel hozza a mi kontinensünkre is majd az újdonságot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés