Hirdetés

LG blog: Így próbáltuk ki a G4 kamerafunkcióit

Már lassan két hónapja, hogy az LG bemutatta idei csúcsmodelljét, a G4-et. A készülék azóta már a legtöbb piacon, így Magyarországon is megvásárolható, mi is készítettünk róla egy átfogó írásos tesztet. Az LG természetesen igyekszik reklámozni a készüléket, sőt, olyan eseményt szervezett, ahol a masina kamerájának képességeit lehetett kipróbálni. Erre természetesen mi is hivatalosak voltunk, egy péntek délelőttöt töltöttünk el azzal, hogy Pályi Zsófia vezetésével megismerjük a kézi beállítások előnyeit. Ez nem véletlen, a G3 meglehetősen egyszerű kameramódját a G4-ben rengeteg beállítással tarkított kezelőfelület vette át, ami sok új lehetőséggel kecsegtet.


[+] A bőr hátlap

Az LG terve az volt, hogy egy budapesti városnézés keretében érdekes helyekre viszi el az egybegyűlteket, ahol ki lehet próbálni a G4 fotós képességeit. Mivel sok, technológiai dolgokkal nem foglalkozó újságíró is megjelent, így természetesen először az alapvető fogalmakkal kezdődött a fotózással való ismerkedés, amihez mindenki egy barna, bőr hátlappal rendelkező G4-et és egy kicsi állványt kapott, majd megérkezett az a BKV hajó, amire felpattantunk, hogy élesben is kipróbáljuk az elhangzottakat.


[+] Megfelelő beállításokkal a felhős rész jól kihangsúlyozható

Az időjárás kedvező volt, mivel nem kellett megküzdeni a majd' negyven fokos meleggel, így egész kellemes volt a Dunán hajókázni. Itt Zsófi felhívta a figyelmet a felhőkre, valamint a szűrt fényre. A fehéregyensúllyal lehetett igazán játszadozni ahhoz, hogy megfelelő fotók készüljenek, de nem ártott figyelni az ISO-ra sem, hiszen ezek kombinációjával egész korrekt képeket lehetett lőni, ahogy például a vár vagy a parlament mellett elhaladtunk. Újra megállapítottuk, hogy a G4 dinamikatartománya a mobilos mezőnyben kiemelkedően jó.


[+] 1/8-as záridő

Utunk a Szent Gellért térig tartott, legalábbis hajóval, ezután ugyanis lementünk a metrómegállóba, ami a rendkívül színes és látványos kialakítása miatt a négyes metró talán legszebb állomása. Nem a színek voltak viszont a legfontosabbak, hanem a záridő, mivel a délelőtt ezen pontján a tárgyak elmosódását próbálgattuk, habár ezt már a Móricz Zsigmond körtérnél tettük meg. Mivel elég sok volt a fény, így az ISO-t a legalacsonyabb, 50-es szintre kellett állítani, a záridőt pedig maximum 1/8 másodpercre lehetett beállítani, az ennél kevesebb érték (például 1/15) esetén viszont már túl sok fényt eresztett be a lencse, így azok használhatatlanok lettek. Az előbb említett beállításokkal azonban egészen látványos alkotásokat lehetett készíteni. Természetesen mindenki a metróra koncentrált, elég vicces volt, ahogy legalább tízen egy kis állványra helyezett G4 mögött ülve várják, hogy befusson egy Alstom szerelvény.


[+] A manuális fókusz rejtelmei

Következő helyszínünk az Iparművészeti Múzeum volt, ahol némi szakmai áttekintést kaptunk a különféle vázák, festmények és szobrok történetéről. Az állomásnak szó szerint az volt a csúcspontja, amikor felvittek minket az épület tetejére, ezáltal megcsodálhattuk a padlás közönségtől elzárt tartalmát, valamint az intézmény híres zöld-sárga cseréptetejét, amiről természetesen újabb fotósorozatot lehetett készíteni. A cél a makrófotózás volt, a manuális fókusszal szórakoztunk egy keveset, egy csúszka segítségével elég könnyen beélesíthető volt a megörökíteni kívánt tárgy.


[+] Csicsás, nem csicsás, ilyen az Aria hotel belülről (automatikus beállításokkal)

Zárásként az Aria hotelben lehetett újra fotózgatni, itt nyilván a beltéri képességeiken volt a hangsúly. A modern, pár hónapja átadott szálloda elég csicsás, megoszlott a vélemény arról, hogy ez már túlzás, vagy pont elegendő. Abban viszont egyértelmű volt az álláspont, hogy a terem közepére kiállított Bogányi zongora veszettül jól néz ki, aki valamennyi zongoratudással rendelkezett, az kapva az alkalmon azonnal leütött néhány billentyűt.


[+] Panoráma a hotel tetejéről

Mielőtt mindenki távozott volna, még gyorsan felvittek minket a szálloda tetejére, ahonnan tökéletes panorámakilátás nyílt a városra, nem beszélve a Szent István Bazilikáról, ami szinte közvetlenül az Aria mellett található. Végül megtekintettünk egy lakosztályt, ahol ismét készült néhány fotó. A G4 kamerás képességeit előtérbe helyező túra itt véget ért, a blogban viszont még fogunk foglalkozni az LG csúcsmodelljének képalkotó tudásával, hiszen közel sem merítettük ki az összes lehetőséget. Az optikai stabilizátorral is ellátott kamera segítségével fogunk majd esti és hosszú záridős fotókat is lőni, hogy olvasóink szó szerint képet kaphassanak arról, hogy milyen opciókat nyújt a G4 ezen a területen.


[+] Ilyen egy kisebb szoba

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG blog: amit a G4 bőr hátlapjáról tudni érdemes

    A koeai gyártó legfrissebb csúcsmodelljének egyik ékessége a bőrből készült hátlap. Az LG pedig örömmel avatja be az érdeklődőket a gyártási folyamat részleteibe.

  • Kibír-e két órát az LG G4 a víz alatt?

    Egy friss G4 tulajdonos kipróbálta, hogy mi történik az LG legújabb csúcskészülékével, ha víz alá kerül, és ott is marad.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

  • Törésteszten járt az LG G4

    A TechRax máris kipróbálta, hogy az LG G4 mennyire bírja a strapát. Az első ütést még nagyobb gond nélkül elviselte a készülék, a másodiknál kezdődtek a problémák.

Hirdetés