Már 72 százalékon áll az iOS 8

Ugyan nem terjed olyan gyors ütemben az iOS 8, mint az előző generációs operációs rendszer, azért szépen lassan szinte minden felhasználó rászánja magát a frissítésre. A mostani jelentések szerint már 72 százalékon van a 8-as szoftver, ami már biztatóbb az eddigi mutatókhoz képest. Az App Store információit felhasználó riport szerint 25 százalékkal második az iOS 7, az ennél régebbi rendszerek pedig a készülékek 3 százalékán futnak.

72 százalékon áll az iOS 8

Egy évvel ezelőtt egyébként már 80 százalékos részesedéssel bírt az iOS 7, aminél persze még mindig rosszabbul állnak a cupertinóiak, de nem szabad elfeledni, hogy a 8-as oprendszer nem hozott például olyan forradalmi dizájnváltoztatást (legalábbis az korábbi iOS-ekhez képest), mint a tavalyi megoldás. Az iOS 8-ban ráadásul a kezdetekkor még számos hiba bennmaradt, azóta is folyamatosan foltozgatja rendszerét az Apple, nemrég jött ki a 8.1.3-as update. Az Apple Watch és az iOS 8.2 megjelenése persze tovább erősítheti a helyzetet, ráadásul az Apple-nek semmi szégyenkeznivalója nincs, az legújabb Android még mindig csak 1,6 százalékon áll, bár ugye a zöld robotos készülékeknél teljesen más szisztémával számolhatunk, de persze a jelentésből nem hagyhatta ki az Apple az összehasonlítást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • 7,8 millió iOS app letöltés naponta

    Újabb rekordot állított fel az Apple online alkalmazásboltja; minden eddiginél több programot töltöttek le egy nap leforgása alatt.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

  • iOS 7 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb operációs rendszere nem csak az eddig megszokott ikonok külsejét cseréli le, hanem számos új funkciót is hoz magával.

Hirdetés