Már a középkategóriában is Ultráznak

Április 17-én új középkategóriás mobilokat dob piacra a Huawei Kínában, köztük a Nova 11 Ultra modellt.

Hivatalos reklámanyagok jelentek meg Kínában a Huawei Nova 11-es széria kapcsán, melyet a cég április 17-én mutat majd be, s három tagot számlál. Lesz a Nova 11, egy Nova 11 Pro és egy Nova 11 Ultra, utóbbi meglepetés a névválasztás miatt, hisz a középkategóriában eddig nemigen használták az Ultra megnevezést, a Pro és Pro+ volt a menő.

A Nova 11 lapos 6,7 hüvelykes OLED kijelzőt kínál majd, a Pro és az Ultra változat ezzel szemben 6,78 hüvelykes, szélein ívelt OLED panelt kapnak. Mindhárom telefont a Huawei saját fejlesztésű Kunlun üvege védi, s egységes az is, hogy 60 MP-es előlapi kamera található a mobilokban. A Pro és az Ultra viszont ezeket egy hosszúkás, kapszula formájú kivágásban rejti el — mint tavaly a Nova 10 Pro —, mivel a nagy pixelszámú szenzor mellett egy 8 MP-es másodlagos is található lesz az előlapon. Az Ultra kapcsán biztosnak tűnik a kijelző 1220 x 2652 pixeles felbontása és 120 Hz-es frissítése is, valamint az, hogy a Snapdragon 778G lapkát használja majd a készülék, természetesen 4G-re korlátozva.

Kínai marketinganyagok a Huawei Nova 11-es szériáhozKínai marketinganyagok a Huawei Nova 11-es szériáhozKínai marketinganyagok a Huawei Nova 11-es szériához Kínai marketinganyagok a Huawei Nova 11-es szériához (forrás: GSMArena / Weibo) [+]

A hátlapon a Nova 11 egy 50 MP-es főkamerát és egy 8 MP-es ultraszélest, valamint egy mélységszenzort kínál majd. A főkamera RYYB szenzor, vagyis több fényt fogad be. Az Ultra ugyanezzel a főszenzorral, de előtte egy tíz pontban állítható apertúrával lesz felszerelve, mellette viszont kicsit viccesnek tűnik a 8 MP-es ultraszéles, de legalább utóbbi autofókusszal felszerelt, így makrófotózáshoz is használható.

A Nova 11-ek eddig ismert specifikációiA Nova 11-ek eddig ismert specifikációi A Nova 11-ek eddig ismert specifikációi (forrás: GSMArena / Weibo) [+]

A Nova 11 Ultra egyedi tulajdonságai közé tartozik még a kétirányú műholdas kommunikáció Kínában, a 100 wattos gyorstöltést viszont állítólag a Pro modell is megkapja. Az alapmodell 66 wattos töltésre lesz képes, az akkumulátor pedig mindegyik modellben 4500 mAh-s lesz. Tárhely terén a 128 és a 256 GB-os kiszerelések mellett az Ultra 512 GB tárhellyel érkezik, ebből a modellből nem is lesz karcsúbb változat. A szoftver a kínai modelleken HarmonyOS 3.0, Európába várhatóan Harmony helyett EMUI-val érkeznek majd, de hogy mikor, azt egyelőre nem tudni. Május második hetében a Huawei európai termékpremiert tart, de tudomásunk szerint ott a P60 Pro lesz a téma, nem pedig az új Nova modellek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés