Műholdas kommunikációt kínál a Huawei a középkategóriában

Kínában bemutatták a Nova 11-es telefonokat, a trió legtöbbet tudó darabja kétirányú műholdas kommunikációra is képes.

Három új készülékkel bővíti portfólióját a Huawei Kínában, ezek a Nova 11-es telefonok: Nova 11, Nova 11 Pro, Nova 11 Ultra. Mindhárom modell elérhető zöld színben és mindhárom telefont a Qualcomm Snapdragon 778G lapkája hajtja 4G-s adatkapcsolatra limitált modemmel. Mégis van egy érdekessége az Ultra modellnek, méghozzá az, hogy kétirányú műholdas üzenetküldésre képes, ami eddig csak a csúcskategóriás készülékek jogosultsága volt. A BeiDou műholdakat használja a Huawei, így a Mate 50 Pro mintája alapján ez is egy, a Kínában élő felhasználók számára elérhető opció marad.

Nova 11 egy reklámfotón
Nova 11 egy reklámfotón (forrás: Huawei) [+]

Az Ultra ezen kívül még az árban különbözik a Pro modelltől, minden másban megegyeznek. Adott a 6,78 hüvelykes átlójú 10-bites AMOLED kijelző 120 Hz-es frissítéssel és 300 Hz-es érintési mintavételezéssel. A felbontás 1200 x 2652 pixel, a jobb és bal széle a kijelzőnek ívelt, a panelt pedig opcionálisan Kunlun üveg védi, ez plusz 200 jüanba kerül a Pro modellek esetén. Az előlapi kamerák a bal felső sarokban helyezkednek el, hosszúkás kivágásban. Az egyik szenzor 60 megapixeles és 100 fokos látószöget fog be, a másik 8 megapixeles és kétszeres optikai nagyításra képes, valamint a portrékhoz mélységadatokat gyűjt.

A hátlapon két kamerát találni mindkét készüléken, ezek kicsit a P60 Pro dizájnját idéző elrendezésben kaptak helyet. A sztár az 50 megapixeles felbontású RYYB szenzor a főkamerában f/1,4 és f/4 között állítható apertúra mögött lézeres autofókusszal, mellette eltörpül a 8 megapixeles ultraszéles, a tízcsatornás színérzékelőt pedig önmagában fotózáshoz nem is lehet használni, működésével ugyanakkor elősegíti a főkamera és az ultraszéles színreprodukcióját.

A Pro és az Ultra modell ugyanúgy néz ki, a zöld és a fekete változat vegán bőr hátlapot kapnakA Pro és az Ultra modell ugyanúgy néz ki, a zöld és a fekete változat vegán bőr hátlapot kapnak A Pro és az Ultra modell ugyanúgy néz ki, a zöld és a fekete változat vegán bőr hátlapot kapnak (forrás: Huawei) [+]

A Nova 11 Pro és Ultra akkumulátora 4500 mAh, mindkét telefonhoz adott a 100 wattos gyorstöltést lehetővé tevő adapter a dobozban. Vezeték nélküli töltés ugyanakkor nincs, hiába a fehér és az arany modell üveg hátlapja. A zöld és a fekete színű változatok vegán bőr hátlappal szereltek. A kínai modelleken a szoftver HarmonyOS 3.0, a Pro modellből 256 és 512 GB-os kiszerelés is van, az Ultra ugyanakkor csak 512 GB-os változatban lesz elérhető. Az árazás 3499 kínai jüanról indul a Pro esetében a spéci védőüveg nélkül, ez 172 ezer forintnyi összeg, az Ultráért már 4499 jüant kell fizetni, ami 221 ezer forint. Ebben az árban már benne van a Kunlun védőüveg és a műholdas kommunikáció is.

Ezek a színváltozatok a zöld mellett a Nova 11 Pro és Nova 11 Ultra eseténEzek a színváltozatok a zöld mellett a Nova 11 Pro és Nova 11 Ultra eseténEzek a színváltozatok a zöld mellett a Nova 11 Pro és Nova 11 Ultra esetén Ezek a színváltozatok a zöld mellett a Nova 11 Pro és Nova 11 Ultra esetén (forrás: Huawei) [+]

Az alapmodell visszafogottabb külsővel érkezik, hisz megtartja a 10-bites AMOLED panelt, de 6,7 hüvelykre megy össze a képátló és ívelt szélek helyett sík kijelzőt kínál. Az előlapi kamera is csak egy pöttyként jelenik meg felül-középen, itt is egy 60 megapixeles és 100 fokos látószögű képalkotóról van szó, ami akár 4K-ban is képes videózni. A hátlapi kamerakiosztás megegyezik a Pro és Ultra modellekével.

A Nova 11 alapmodellt sík kijelzővel szerelik
A Nova 11 alapmodellt sík kijelzővel szerelik (forrás: Huawei) [+]

Az akkumulátor kisebb a Nova 11-ben, itt egy 4500 mAh-s telepről van szó, és a töltési sebesség is valamivel lassabb a maga 66 wattjával. Adott viszont a Wi-Fi 6, a Bluetooth 5.2 (LE), s a szoftver itt is HarmonyOS 3.0. A tárhely 128 GB-ról indul (123 ezer forintnyi 2499 jüan), van viszont 256 GB-os (2799 jüan, kb. 138 ezer forint) modell is fekete, fehér, arany és zöld színben. Mindegyik modell műanyag hátlappal készül ezek közül, és a kijelzőre a Kunlun üveg plusz tízezer forintnyi 200 jüant jelent. Van a fekete és a zöld színű változatból ugyanakkor 512 GB-os kiszerelés, ami üveg hátlappal és Kunlun üveggel kerül forgalomba, de ezért már 167 ezer forintnyi 3399 jüant kér el a Huawei Kínában.

A színek megegyeznek, de a sima Nova 11 műanyagból készül
A színek megegyeznek, de a sima Nova 11 műanyagból készül (forrás: Huawei) [+]

A készülékek április 26-tól kerülnek forgalomba a távol-keleten, arról egyelőre nem tudni, hogy Európába mikor érkeznek. Tavaly a Nova 10-es szériát nyár végén mutatta be és ősz elején kezdte árulni a Huawei a nyugati piacon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés